≫ 

ADAS: Sve je čisto u ''slučaju Teodosić''

I Teodosić, ali i Silvija Popović, imali su opravdan razlog za korišćenje spornih lekova

  • 1
Miloš Teodosić Foto: Tanjug/AP

Antidoping agencija Srbije (ADAS) saopštila je da su srpski košarkaš Miloš Teodosić i odbojkašica Silivija Popović imali opravdan razlog za korišćenje lekova koji se nalaze na listi zabranjenih doping sredstava, kao i da su imali odobrenje nadležnih organa.

Uz adekvatnu medicinsku dokumentaciju koja je očigledno postojala u oba slucaja naših sportista, odobrenje TUE od strane medicinskih organizacija i eksperata iz ove oblasti, ne dovodi se u pitanje, navodi se u saopštenju ADAS.

>>> TEODOSIĆ ZA TELEGRAF: Doping nije potreban za moje asistencije. Takav sam rođen (FOTO)

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić i odbojkašica Silivija Popović nalaze se na novoj listi sportista koji su koristili nedozvoljena sredstva, koju je otkrila ruska hakerska grupa "Graciozni medvedi".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Teodosić je dobio dozvolu za izuzeće za terapeutsku upotrebu (TUE) za lek deksametazon, koji je koristio sredinom januara, dok je Popovićeva dobila TUE za lek prednizolon. Oba leka spadaju u grupu glukokortikoidi.

- U slučaju Miloša Teodosića odobrenje TUE je traženo od FIBA početkom godine, a u slučaju Silvije Popović TUE je prijavljen MOK-u jer se dešavalo u vreme trajanja Olimpijskih igara u Riju. Ovom prilikom napominjemo da su oba terapeutska izuzeća odobrena od strane nadležnih organa - navodi se u saopštenju.

Komentarisanje medicinskih razloga za korišćenje glukokortikoida nije dozvoljeno zbog privatnosti medicinskih podataka, niti je to vidljivo u objavljenim infomacijama hakerske grupe.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lj

    25. septembar 2016 | 15:33

    Teo je reinkarnacija Pita Marovica. To je naledno po liniji SRBA da tako driblaju, to je bozanski dar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA