≫ 

Skandal na Ostrvu: Selektor Engleske "sređivao" kombinacije menadžerima!

Novinari koji su se predstavili kao predstavnici jedne kompanije dobili savete od "Big Sema" kako da prekrše zakon bez posledica i zarade na transferima igrača

  • 3

Engleska fudbalska federacija ispituje navodne namere aktuelnog selektora nacionalnog tima Sema Olerdajsa da "ponudi svoje usluge" određenoj grupi ljudi da kao "treća strana" zaobiđu zakon i uberu profit na transferima igrača.

U Engleskoj je, podsetimo, od 2008. godine, zabranjeno da novac od transfera, sem iz kluba u klub, ide i takozvanoj trećoj strani, odnosno agencijama ili menadžerima, pa je vest o Olerdajsovoj umešanosti u pokušaj kršenja zakona izazvao veliku pažnju.

Do ovog saznanja došli su novinari britanskog Telegrafa, koji su u julu ove godine, predstavljajući se kao menadžeri jedne kompanije sa Istoka, inicirali sastanak sa Olerdajsom, dok ovaj još nije bio imenovan za selektora, i od njega dobili savete kako da, najprostije rečeno, izigraju zakon.

Olerdajs je, navodno, tom prilikom za svoje usluge dogovorio 400.000 funti.

Popularni "Big Sem" je tokom tog sastanka, koji je, prema pisanju Telegrafa snimljen, rekao da "nije problem" da treća strana uzme deo "kolača" od transfera i da zna mnoge agente koji to sve vreme rade.

Selektor Engleske se još uvek nije oglasio povodom ovih optužbi, koje, ukoliko se ispostave kao tačne, ne samo da bi mogle da ga koštaju posla, već bi mogao da suoči i sa mnogo težim posledicama.

Fudbalska federacija se takođe nije zvanično oglasila zbog toga što još uvek nije došla u posed videa koji kompromituje selektora "gordog albiona".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ORTODOX RS

    27. septembar 2016 | 09:13

    Bas cudno za ovako fin i posten svet.Hahaha

  • Premijer liga

    27. septembar 2016 | 10:41

    A sta je tu cudno? NA ZALOST. Pa kod nas selektore i postavljaju raznorazni menadzeri i agenti koji su u kombinacijama sa predstavnicima FSS. Selektor se ni ne pita ko ce da mu igra a ko ne. To je samo figura koja ce da uzme dobru platu i posle godinu-dve bude najuren,cim zatrazi veci deo kolaca. To je sve.

  • Drekavac

    27. septembar 2016 | 12:04

    Ово је било познато свима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA