Makabi doveo Šermadinija

Sada već bivši centar Kantua potpisao dvogodišnji ugovor s "Ponosom Izraela"

  • 0

Makabi iz Tel Aviva je angažovao prvo veliko pojačanje za sledeću sezonu. Novi igrač izraelskog giganta je postao gruzijski centar Georgi Šermadini, koji je sa "Ponosom Izraela" potpisao ugovor do 2014. godine.

Šermadini u Izrael dolazi italijanskog Kantu gde je prveo prošlu sezonu i u Top 16 fazi Evrolige upravo protiv Makabija pružao sjajne partije. Pored toga poznato je da Dejvid Blat ne računa na Sofoklisa Skorcinaitisa, tako da je na ovaj način popunjena rupa na poziciji centra.

Šermadini je visok 2,16 metra i ima 23 godine. Za Kantu je ulazio sa klupe, ali je imao sjajnu statistiku kao rezrevna opcija na poziciji petice. Ubacivao je po 10,9 poena, hvatao po 5,5 lopti i delio po 0,6 blokada na 16 mečeva za italijanski klub. Takođe, zauzeo je treće mesto na listi najkorisnijih igrača Evrolige sa prosčenim indeksom od 28,3, odmah iza Kirilenka i Krstića.

Ponikao je u Dinamu iz Tbilisija, posle čega se priključio Panatinaikosu 2008. godine sa kojim se okitio evropskom krunom. Posle dve godine kod Željka Obradovića otišao je na pozajmicu u Union Olimpiju, a ubrzo posle toga je potisao za Kantu.

(Telegraf.rs/Izvor: Košarka24.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA