Jovanović: Agresivna Zvezda; Pešić: Video sam pobedu

Trener Partizana zadovoljan rotacijom centara, njegov kolega iz Zvezde se žali na loše odluke njegovih igrača u ključnim momentima

  • 0

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović rekao je večeras posle pobede nad Crvenom zvezdom (92:83) u prvom meču finala plej-ofa da je ekipa odigrala hrabro, ali da može još bolje.

- Jako dobro smo funkcionisali u prvom poluvremenu. Dobro smo rotirali, s obzirom na to da nam fali jedan centar. Zvezda uvek igra na ivici agresivnosti, a skok u napadu jedan je od dva njihova najveća kvaliteta. Bili smo loši u trećoj četvrtini, tada sam morao da menjam Raduljicu zbog ličnih grešaka. Momci koji ušli, Mačvan i Raduljica, držali su odbranu - kazao je Jovanović.

On je dodao da je Zvezdina odbrana na ivici faula uzrokovala veliki broj izgubljenih lopti njegovog tima.

- Odigrali smo hrabro, ali možemo bolje. Naredna dva dana iskoristićemo da se još bolje spremimo za sledeću utakmicu. Oprezan sam čovek i svaka utakmica mi je ključna. Sledeća mi je najvažnija u životu, to ću preneti igračima. Znamo šta nosi pobeda i kako da izađemo na teren u petak - zaključio je Jovanović.

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić rekao je da, uprkos porazu, nema pravo da kritikuje ekipu jer je naterala rivala da napravi veliki broj grešaka.

- Otvorili smo meč bez dovoljno agresije, iz tih situacija Partizan je pogodio četiri trojke. To je za početak ovakve finalne utakmice previše. To nije odlučilo, ali je dalo neophodnu sigurnost igračima. Nemam šta da zamerim svom timu, jer ako nateramo rivala na 19 izgubljenih lopti, to znači da imamo dobar pristup - ocenio je Pešić.

On je istakao da su igrači doneli nekoliko loših odluka kada su imali priliku da naprave preokret.

- U presudnim trenucima, kada glava mora da donosi odluke, a ne srce, doneli smo loše odluke u napadu i zato izgubili meč. Video sam našu pobedu, ne zato što smo bili bolji od Partizana, nego zato što smo imali psihološku prednost u nekim situacijama - kazao je Pešić, i slikovito objasnio:

- Protivnik mora da se peče na tihoj i laganoj vatri, a to još ne znamo i moramo da naučimo.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA