SELEKTOR TZV. KOSOVA: Osudili me na 20 godina zatvora jer nisam hteo da pucam na Vukovar!

Albert Bunjaku objasnio zašto je menjao prezime po dolasku u Švedsku

  • 3

Selektor reprezentacije tzv. države Kosovo Albert Bunjaku izjavio je da je morao da promeni svoje prezime dok je bežao iz rata devedesetih godina.

U intervjuu za hrvatske "Sportske novosti" naslovljen "Osudili su me na 20 godina zatvora jer nisam hteo da pucam na Vukovar i Hrvate", Bunjaku je otkrio da je sa 20 godina otišao kada je trebalo da pristupi vojsci, a kako to nije želeo, krenuo je put Švedske i promenio samo jedno slovo u prezimenu.

- Ja sam vam Bunjaku. Dakle, sa U. Ali sam pre 25 godina morao da promenim prezime kad sam bežao iz države. Za svaki slučaj sam promenio to jedno slovo, da me ne nađu - rekao je selektor, nekadašnji igrač drugoligaša Prištine, koji će voditi selekciju nepriznate države sledeći put upravo protiv Hrvatske.

Foto: Tanjug/AP/Lehtikuva Foto: Tanjug/AP/Lehtikuva

Na pitanje gde je bežao, odgovorio je:

- Vidite, bila je 1991. a ja dvadesetogodišnjak, student, ujedno i fudbaler. Ali, jednog dana stigao je poziv za vojsku, za JNA, trebalo je da idem u Vukovar! Rat je već trajao, svima je bilo jasno što se događa i šta znači taj poziv. Nije mi padalo na pamet da se odazovem, odmah sam odlučio “ne, ti nećeš pucati po ljudima, beži”. I, tako sam otišao.

Na opasku novinara da bi posle ove izjave mogao da bude heroj u Hrvatskoj, Bunjaku je rekao:

- Ha-ha, ma ne, uradio sam ono što bi svaki normalan čovek uradio, pa ko bi išao da puca po nedužnim ljudima, zbog čega? Eto, onda sam, kad sam došao u Švedsku, promenio jedno slovo u prezimenu, ako me traže da mogu reći "nisam ja taj".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dking

    3. oktobar 2016 | 01:23

    Kaže ko pas. Albance koji su se odazivali pozivu za vojsku (da bilo je i onih koji su se odazvali, zbog pasoša naravno) nisu slali na ratište već su svi služili vojsku bez oružja, po kuhinjama u Srbiji i na KiM. I to samo do marta '91. kada je i zadnji poslat kući. Možda bi nekome i stigao poziv "greškom" (preko veze, zbog zaposlenja ili pasoša) ali ih svakako niko nije gonio ako se ne odazovu. Ali bilo je zgodno reći prilikom traženja azila da te država tera da pucaš na nekoga a ti nećeš. Čista je laž to što je rekao, pravi merak Rvatima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA