Rednap: Hodžson zna nešto što mi ne znamo

U engleskoj javnosti se već pojavljuju teorije zavere zašto novi selektor nije uputio poziv preko potrebnom defanzivcu Riju Ferdinandu

  • 0

Trener Totenhema Hari Rednap naglasio je da je selektor fudbalera Engleske Roj Hodžson morao da pozove u reprezentaciju Rija Ferdinanda bez ikakvog premišljanja.

- Tu očigledno ima nečega što javnost ne zna. Ako je samo zbog fudbalskih razloga, onda nema smisla da izostavite Rija jer je zaista talentovan igrač. U mojoj ekipi bi sigurno bio. Obožavam ga od kako sam ga doveo u Vest Hem. Ali koji god da su razlozi u pitanju, Hodžson je šef - napisao je trener Totenhema, koji je bio najveći favorit za preuzimanje "Gordog Albiona", u svojoj kolumni za list "San".

Prašina koja se u Engleskoj podigla zbog odluke selektora Roja Hodžsona da ne pozove u reprezentaciju defanzivca Mančester junajteda Rija Ferdinanda nikako da se slegne. Naprotiv, u javnosti se već pojavljuju određene teorije zavere što novi selektor čak i posle povrede Gerija Kejhila nije uputio poziv jednom od najboljih odbrambenih igrača na svetu.

Prvo su se javila udruženja koja se bore protiv rasizma, koji ovih dana izdaju saopštenja kako je Hodžson morao da spoji Ferdinanda i Džona Terija, bez obzira na to što fudbalera Čelsija čeka suđenje za rasističko vređanje Riovog mlađeg brata Antona. Po mišljenju tih udruženja, selektor je morao da se potrudi da izgladi odnose kako bi obojica defanzivaca mogli da budu u reprezentaciji. Sam Hodžson je i obećao da će tako nešto uraditi.

Iako se selektor pravdao da je izostanak Ferdinanda sa spiska putnika za Poljsku i Ukrajinu usledio zbog "fudbalskih razloga", angažovanje "zelenog" Martina Kelija umesto Gerija Kejhila samo je pojačalo sumnje javnosti da selektor ima neki dublji razlog zbog kog ne poziva jednog od ključnih igrača, preko potrebnog u odbrani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA