Bilan: Cedevita - Zvezda je najveći derbi ABA lige

Centar hrvatskog šampiona smatra da je duel srpskog i hrvatskog prvaka "izrastao" u najjači meč "Jadrana" proteklih godina

  • 62

Prva dva kola ABA lige i dva derbija odmah na startu.

Posle duela Cedevita - Budućnost, na redu je i onaj najveći: Crvena zvezda - Cedevita. Za Miru Bilana, centra hrvatskog prvaka duel šampiona "Jadrana" i njegovog tima jeste najveći derbi regionalnog tamičenja poslednjih godina.

U prethodne četoiri sezone Zvezda je dva puta osvajala takmičenje i jednom igrala finale, dok je Cedevita dva puta igrala finale.

- Čeka nas, gledajući zadnjih nekoliko sezona, možda i najveći derbi sada u ABA ligi - kaže hrvatski reprezentativac koji je u porazu od Podgoričana u prvom kolu ubacio 9 poena.

- To je sigurno jedan od najtežih terena za igrati. Znamo otprilike šta nas čeka. Bez obzira na to što Zvezda ima nekoliko novih igrača, oni uglavnom funkcionišu po istom sistemu, a tu je isti trener. Dve godine zaredom su prvaci i sigurno da ćemo morati odigrati puno bolje nego u prvoj utakmici da bi uopšte imali nekakvu šansu da dobijemo.

Slično razmišlja i trener Cedevite Veljko Mršić o Zvezdi kao jakom kolektivu sa nukleusom igrača iz prethodne sezone.

- To je dobra ekipa. Imaju sedmoricu igrača iz prošle godine. Od nosilaca su izgubili Cirbesa, Milera i Kinsija. Kinsija su nadomestili sa Dženkinsom, dok su na dve visoke pozicije doveli Kuzmića, reprezentativca Srbije, i Bjelicu, koji je bivši reprezentativac. Imaju i četvoricu srpskih reprezentativca koji su bili svetski i olimpijski viceprvaci. To je dovoljno samo po sebi. Bez obzira na to što govore da će potpisati još dvojicu igrača, mislim da su i ovako dosta jaki. Možda im nedostaje talenat koji je imao Miler, ali su puno  čvršći i ozbiljniji i biće to dobar evroligaški test.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    3. oktobar 2016 | 09:20

    Дерби за победника. Али гледали смо и дерби најслабијих, за опстанак, Морнар партизан. И то је дерби.

  • Acke Pl.

    3. oktobar 2016 | 09:48

    Derbi dva privatna kluba!

  • Delije Republika Srpska

    3. oktobar 2016 | 10:01

    Ne zaboravite sutra veliki derbi MTZ - Partizan ( Franjevci )

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA