≫ 

Zvezda ređa promašaj za promašajem: Prvo Edson, sada Fibel...

Zašto crveno-beli nisu u stanju da "potrefe" valjanog centralnog defanzivnog igrača u dva prelazna roka?

  • 15

Ako je i postojala dilema u vezi sa Tomasom Fibelom, ona je otklonjena u najvažnijim mečevima sezone: Francuz, jednostavno, nije "taj" kalibar, niti cement koji može da stegne Zvezdinu odbranu.

Ako smo u povoju sezone morali da mu "gledamo korz prste", i njemu i upravi koja ga je dovela, jer je, ruku na srce, tada još bilo prerano za konačan sud o njegovom kvalitetu, sada se, sa velikom sigurnošću može konstatovati da je Fibel još jedna Zvezdina pogrešna investicija.

Baš kao i pre njega Brazilac Edson da Silva, koji je doveden da stabilizuje poroznu odbranu crveno-belih, a sebi je prilepio etiketu jednog od najvećih promašaja u poslednjoj deceniji i sa "Marakane" je otišao posle samo pola sezone.

Da li ista sudbina čeka i Fibela?

S obzirom na to da Francuza nema u postavi još od utakmice u Ređo Emiliji sa Sasuolom, jasno je da je trener Božović potpuno izgubio poverenje u defanzivca. Da li je to znači i kraj njegovog boravka u Zvezdi, biće poznato na polusezoni.

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Nedavna izjava Božovića da su stranci letos dovođeni "navrat-nanos" nikako ne može da se odnosi na Fibela, jer je on prvi stigao. Na vreme da se uklopi u ekipu u sistem rada. Njegov transfer je brižljivo pripreman, plus Donald je kao dodatna pomoć u proceni garantovao za saigrača iz Mordovije.

I pored temeljne analize igrača, Zvezdi se nije posrećilo.

- Što se tiče stranaca uradili smo sve navrat-nanos. Znate i sami kad klub nema budžet, kad dovodite igrače u “minut do 12″, brzo, mora i da se pogreši. Negde smo pogrešili, negde smo pogodili, ali, objektivno, drugačije ne može. Mi smo hteli da uradimo sve što je u našoj moći da uđemo u Ligu šampiona, iako sam ja govorio da nismo spremni za to. Probali smo, ali sve što je brzo, to je i kuso - rekao je Božović.

Što se Fibela tiče, tu ništa nije bilo niti brzo, niti kuso. Zvezdin skauting tim i trener Božović, zajdno sa sportskim sektorom, loše je procenio da je Francuz pravi igrač za najosetljivije mesto u timu. U situaciji u kojoj je Zvezda, koja nema prava na grešku kada bira skupocena pojačanja - promašaj sa Fibelom je možda bio koban za kasniji evropski krah.

Šta će biti sa Fibelom, i o tome je nedavno govorio Božović.

- Od Fibela očekujem da pruži više, njegove igre ovde i u Rusiji se mnogo razlikuju, sigurno ni njega nećemo otpisati prerano. Možda su u krizi, treba im dati vremena, ali normalno je da nećemo čekati čitavu večnost. Doći će momenat kada ćemo morati da odlučimo šta ćemo dalje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gemathegreat

    3. oktobar 2016 | 15:20

    Ja bih samo imao da pitam pisca clanka I novine uopste cemu tako I toliko tendenciozno pisanje. Sta su novine dolaskom ili nedolaskom Fibela dobike iki jos bolje izgubike pa se tako intenzivno brinu za Zvezdu ? Ko placa ovo stalno podrivanje I podizanje tenzija I u cijem je interesu ovo konstantno talasanje. Ja se iskreno nadam da ce Zvezda opet zatvoriti vrata medijima jer brate mnogo prljavo igrate.

  • Voip

    3. oktobar 2016 | 17:24

    Fibel uopšte nije loš, čak je imo manje grešaka od Lukovića. Treba ga pustiti da igra da se vrati u formu.

  • Soma

    3. oktobar 2016 | 17:16

    I onda se cudimo sto nam katar da 3 gola reprezentaciji super lige, pa ovakvih igraca u srbiji ima na svakom cosku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA