≫ 

Dvejna Vejda nikada niste videli u ovom izdanju (VIDEO)

Ikona Majamija odigrala prvi meč u dresu drugog kluba

  • 0

Kroz čitavu karijeru Dvejn Vejd je znao smao za jedan klub - Majami. Delovalo je i da će je i tamo završiti, ali letos je usledio poziv iz rodnog grada i trostruki NBA šampion nije imao dilemu: spakovao se i vratio se kući. Posle 13 blistavih godina u Floridi.

Čikago je konačno dočekao svog sina.

U predsezonskom meču Čikaga i Milvokija u kultnom "Junajted Centru" ljubitelji košarke su mogli da vide nešto što nikad nisu - Vejda prvi put u dresu koji nije Majamijev.

U porazu od Milvokija (93:91), bivši as Hita odigrao je 12 minuta i za to vreme postigao 6 poena, na oduševljenje navijača.

- Sjajan je osećaj! - bili su prvi utisci beka Bulsa posle meča.

- Super je bilo zaigrati ovde prvi put, pred navijačima. Za mene, biti ovde, igrati za Bulse, samo taj momenat, biti u petorci i onako biti predstavljen i čuti moje ime u Čikagu, Ilinoisu, je zaista neverovatan osećaj. Sve u svemu, bilo je ovo dobra utakmica za nas, ali tek nam predstoje mnoge stvari koje moramo usvojiti od trenera.

Navijači Bulsa su, pored Vejda, aplaudirali i Redžonu Rondu, koji je takođe debitovao za šestostruke NBA prvake.

Predstojeća sezona biće za Čikago početak jedne nove ere, ere bez Derika Rouza, koji je letos, posle osam godina vernosti klubu iz rodnog grada prešao u Njujork. Za njim je otišao i Žoakim Noa, a ekipu je, pored ostalih, napustio i veteran Po Gasol, novi igrač San Antonija.

U noći između ponedlejka i utorka na programu su bile još četiri utakmice.

Memfis je savladao Orlando 102:97, Dalas je bio bolji od Šarlota 95:88, Denver od Toronta 108:106, Finiks od San Antonija 91:86, dok je Portland dobio Jutu 98:89.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA