FMP odustao od Evokupa i traži nadoknadu štete

Razmotrićemo pravne mogućnosti za nadoknadu štete koju je klub pretrpeo zbog neučešća u Evrokupu izazvanog neprincipijelnim pritiscima i atmosferom koja je stvorena u javnosti da niko, nakon nekoga, iz Srbije ne može da igra Evrokup, saopšteno je iz Železnika

  • 15

Košarkaški klub FMP iz Železnika odlučio je da odustane od učešća u Evrokupu, nakon što je Skupština donela takvu odluku, uprkos pozitivnim preporukama koje je dobila od Upravnog odbora.

- Članovi Skupštine su informisani, i koliko je klub sa druge strane mogao da dobije u svakom pogledu igranjem Evrokupa, o čemu su nas izvestili članovi UO i pravnog tima. Zato ćemo u narednom periodu uz pomoć advokata EKA razmotriti pravne mogućnosti za nadoknadu štete koju je klub pretrpeo zbog neučešća u Evrokupu izazvanog neprincipijelnim pritiscima i atmosferom koja je stvorena u javnosti da niko, nakon nekoga, iz Srbije ne može da igra Evrokup - navodi se u saopstenju.

Iz FMP-a poručuju da će "time učiniti još jednu uslugu srpskoj košarci (koja je godinama unazad imala velike koristi od postojanja FMP-a u vidu desetina reprezentativaca u svim selekcijama) i konačno otkriti sve koji pod plaštom nekakve zaštite interesa srpske košarke, zapravo uništavaju tu košarku na sve moguće načine".

- Raduje nas da čelnici EKA i dalje prepoznaju važnost našeg kluba u evropskim okvirima, čini nam se, i mnogo više nego mnogi u domaćoj javnosti i srpskoj košarci. Takav stav i poverenje koje imamo od vodećih ljudi Evrolige naša je najveća pobeda - zaključuju iz Železnika.

Prvobitno je srpski predstavnik u Evrokupu trebalo da bude Partizan, ali su se nakon pritiska iz FIBA na KSS, crno-beli predomislili i naredne sezone igraće u novoformiranoj FIBA Ligi šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šćepan Šćekić

    4. oktobar 2016 | 14:19

    Kakva bre nadoknada štete...pa šteta je što fmp postoji uopšte...to je ustvari ciganska filijala.

  • shiki

    4. oktobar 2016 | 14:27

    To da ste "niko" to svi znamo. A pošto je tom "nekom" bilo zabranjeno da se takmiči u tom kupu i prećeno svim mogućim sankcijama i kaznama od strane KSS, zašto bi vama onda bilo dozvoljeno? Jedino da i tu legenda pokazuje silu ali ne može baš sve po njegovom.

  • =MAJKA,RUSIJA=

    4. oktobar 2016 | 17:44

    Nije Fmp Nego ZVEZDA!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA