≫ 

Dan kada je Dražen natrpao protivnicima 112 poena i oborio Koraćev rekord! (VIDEO)

Mladi igrači Olimpije bili su fascinirani čovekom koji je bio neumoljiv prema njima

  • 13

Kako je Dražen Petrović brutalno udarao po svojim protivnicima najbolje oslikava utakmica odigrana na današnji dan pre 31 godinu.

Tog 5. oktobra 1985. godine, jedan od najvećih košarkaša sa ovih prostora postavio je rekord, ubacivši čak 112 poena na jednom meču.

>>> AMERI TVRDE: Zaboravite Džordana i Lebrona... Jugoslavija je jedini pravi ''drim tim'' (FOTO)

U pobedi Cibone 158:77 nad Olimpijom, Petrović je bio neumoljiv prema igračima slovenačkog kluba, zbog čega je i oborio rekord koji je do tada držao veliki Radivoje Korać (74 poena za OKK Beograd protiv Mladosti iz Zagreba, 1962. godine).

U pitanju je bilo prvo kolo državnog šampionata Jugoslavije, a Olimpija je kasnila sa registracijom igrača zbog propusta generalnog sekretara kluba Rade Lorbeka, pa je Ciboni na megdan izašao tim sastavljen od kadeta i juniora.

- Sve je bilo podređeno da Dražen obori rekord. Igrali smo tako da on završi sve napade. Jedan od igrača Olimpije mi je rekao da su oni bili impresionirani time što igraju prvenstveni seniorski meč i što se sreću sa idolom, Draženom Petrovićem. Jednostavno nisu mogli da ga zadrže. Zapamtio sam i da su gledaoci zviždali kada bi neko drugi postigao poene za Cibonu - rekao je svojevremeno bivši igrač Cibone Zoran Čutura.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LB

    5. oktobar 2016 | 11:22

    Jeste mozda bio najveci ali sve dzaba jer se stidio svog oca i svog srpskog porijekla.

  • draleRS

    5. oktobar 2016 | 11:45

    taj rekord je ponisten jer je postignut protiv juniorske ekipe,to je bio pokusaj jer je bio veliki igrac a mali covek

  • Dr mr

    5. oktobar 2016 | 10:13

    Koliko god da je bio dobar igrac a ne secam se jer sam bio klinac ( verujem da jeste ) ,sam ovaj rekord mi nesto ne pije vodu..igrali sa klincima svi namestali da on daje koseve da obori rekord..svaka cast ali tako se ne obara rekord.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA