POREDE GA SA IKARDIJEM, DAO GOL DINAMU: Zvezdin biser na Gardijanovoj listi najtalentovanijih fudbalera sveta!

Britanski list uvrstio mladog Srbina na dobro poznatu listu

  • 6

Sjajni mladi napadač Crvene zvezde Dejan Joveljić dobio je mesto na listi britanskog lista "Gardijan", koji tradicionalno "skuplja" 60 najtalentovanijih maloletnih fudbalera širom sveta.

Prethodnih godina su tu već osvanula imena poput Luke Jovića, Anta Ćorića, a sada je vreme na igrače rođene 1999. godine.

Ovako je opisan Joveljić:

"Porede ga sa Maurom Ikardijem. Ovaj momak je veoma pokretljiv napadač sa ubitačnom završnicom. Otkako je došao u omladinski pogon Crvene zvezde iz Sloge iz Bijeljine, mladi napadač privlači pažnju. Zanimljivo je da dolazi iz istog grada iz kojeg je i Luka Jović koji je na Gardijanovoj listi bio pre dve godine, a sada je član Benfike. Joveljić može uspešno da igra i na poziciji krila, a reprezentaciji Srbije do 17 godina je postigao devet golova na 14 utakmica. Joveljićev debi u prvom timu Crvene zvezde je samo pitanje vremena".

>>> Zvezdini klinci demolirali Partizan, Joveljić dao 3 gola (FOTO)

Dejan Joveljić je pažnju na sebe privukao odličnim izdanjima na turniru prijateljstva u Bijeljini, a posebno se pamti gol koji je dao Dinamu iz Zagreba. Miodrag Božović je želeo da ga prekomanduje u prvi tim, ali je 17-godišnjaka omela mononukleoza. Povratak na teren se očekuje krajem godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vronski

    5. oktobar 2016 | 12:50

    Ponos Republike Srpske.Sve najbolje

  • Snupi

    5. oktobar 2016 | 13:34

    Jos jedan u nizu talentovanih igraca iz moje Bijeljine. Sve je krenulo od Milosevica. A poslednji u nizu su Miladin Stevanovic, Luka Jovic, Mihajlo Ristic, Strahinja Bosnjak ja msm i sad Jovelja

  • Gold

    5. oktobar 2016 | 13:15

    U Srbiji ima mnogo talentovane dece koja nemaju srece da igraju za zvezdu ili partizan!ko ima love igra....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA