• 7

Ivković: Da nije bilo rata, pobedili bismo "Drim tim" 1992.

Nekadašnji selektor košarkaške ekipe Jugoslavije uveren da bi tadašnja selekcija pobedila nezaboravni Drim tim iz 1992. godine predvođen Džordanom, Medžikom i Birdom

  • 7

Proslavljeni srpski košarkaški trener Dušan Ivković rekao je da bi reprezentacija Jugoslavije, da nije bilo rata, pobedila američki "Drim tim" na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine.

Jugoslavija u Barseloni nije nastupila zbog sakcija, ali Ivković smatra da bi selekcija bila dovoljno kvalitetna bez hrvatskih i slovenačkih košarkaša da parira timu koji je predvodio Majkl Džordan, a igrali Skoti Pipen, Karl Maloun, Medžik Džonson, Čarls Barkli, Leri Bird i ostale zvezde.

Foto: kss.rs

Foto: kss.rs

- Da nije bilo rata, verujem da bismo pobedili SAD. Dok su se drugi igrači slikali sa Amerikancima, Džordanom i ostalima, mi bismo naporno trenirali i verujem da bismo dobili - rekao je Ivković u intervjuu za televiziju Grčke.

Foto: Guliver/Tim DeFrisco /Allsport

Foto: Guliver/Tim DeFrisco /Allsport

U tadašnjem timu ne bi igrali igrači poput Dražena Petrovića, Tonija Kukoča, Dina Rađe, ali Ivković veruje da bi Žarko Paspalj, Vlade Divac i Aleksandar Ðorđević mogli da naprave iznenađenje.

- Petrović je bio veliki radnik, uvek je prvi dolazio na treninge. Ipak, ne bih mogao nikog da izdvojim, svi su mi bili kao deca - zaključio je Ivković.

Printskrin: Youtube/CroPETROforeverHR

Printskrin: Youtube/CroPETROforeverHR

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Genious

    Kakvu glupost je izvalio. xD

  • Stefan Alavanja

    razboli smo ih 90 98 02

  • ozon

    Ti da si Dudo nešto znao, pozvao bi Saleta Đorđevića na OI 1992 i uzeo zlato, a ne Perasovića i ne znam koga.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima