≫ 

Srbija ubedljivom pobedom pokupila bodove u Moldaviji! (VIDEO)

Pogocima Kostića, Ivanovića i Tadića, srpski fudbaleri upisali prvu pobedu u kvalifikacijama za Mundijal

  • 78

Srbija je utakmicu u Kišinjevu morala da dobije, i uspela je! Prigrabili smo prva tri boda u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji pobedivši Moldaviju.

Moldavija - Srbija 0:3

(Kostić 19, Ivanović 37, Tadić 60)

MOLDAVIJA: Čebanu, Racu, Karp, Epureanu, Bolohan, Kojočari, Gacan, Andronik (od 69. Antonik), Čebotaru (od 78. Ginsari), Dedov (od 63. Sidorenko), Bugaev.

SRBIJA: Stojković, Nastasić, Ivanović, Vuković (od 70. S. Mitrović), Rukavina, Gudelj, Milivojević, Kolarov, Kostić (od 70 Tošić). , Tadić, Pavlović (od 46. Katai).

Sudija: Aliaksej Kulbakov (Belorusija)

>>> Muslin (ne)zadovoljan: Ovakve pobede brišu traume iz prošlosti! (VIDEO)

Foto: starsport Foto: starsport

Nakon sporog starta, izabranici Slavoljuba Muslina mirno su sačekali svoje šanse protiv autsajdera, i pretvorili ih u golove. Nije viđena preterano ubedljiva igra naših, ali za sam start kvalifikacija, moramo biti zadovoljni sa tri postignuta gola.

Možemo biti zadovoljni time što je Dušan Tadić učestvovao u svim golovima, pošto je pre postavljanja konačnog rezultata asistirao kod oba pogotka u prvom poluvremenu. Požrtvovanošću u odbrani mogao bi da se pohvali Antonio Rukavina, a na povratnik na golu Vladimir Stojković imao je sigurne intervencije.

Moldavci su na početku bili vrlo agilniji na terenu, već u uvodnim minutima su imali dva šuta ka Stojkovićevom golu. Naši su pretili samo iz prekida, i od greške odbrane domaćih, ipak, sve se okrenulo.

U 19. minutu je Tadić brzinski reagovao i presekao dodavanje, povukao je kontru dok je na drugoj strani trčao Kostić, kog je fudbaler Sautemptona nesebično uposlio.

Filip Kostic Goal HD - Moldova 0-1 Serbia 06-10... by hqfootball2016

Moldavci su posle tog gola pali u zujanju po terenu, a umao ih je šokirao novi gol Kostića, koji je pogodio stativu sa nekih deset metara.

Ipak, Srbija je do 2:0 i uspela da dođe iz prekida, iz prvog kornera: Izveo ga je Tadić kratkim pasom da bi iskombinovao sa Kostićem, a potom je uočio Ivanovića, koji je bio najviši u skoku, i glavom duplirao vođstvo naših.

U drugom poluvremenu igrali smo bez klasičnog napadača. Ispostaviće se da je u rešavanju pitanja pobednika rešila "sveža krv" sa klupe.Aleksandar Katai je već po ulasku u prvom poluvremenu imao lepu šansu, ali je na svoj prepoznatljiv način nekoliko minuta kasnije na sjajan način uposlio Tadića, koji je Srbiji doneo 3:0.

Dusan Tadic Goal HD Moldova 0-3 Serbia 06.10... by fotlive

Od tog momenta su najzanimljiviji momenti bile izmene. Srbija je poprilično smirivala igru, a Moldavija je postepeno polagala oružje.

Nema opuštanja ni na sekund, jer u nedelju od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" stiže opasniji protivnik, i učesnik ovogdišnjeg Evropskog prvenstva u Francuskoj - Austrija.

Grupa D, drugo kolo:

Moldavija - Srbija 0:3

Austrija - Vels 2:2

Irska - Gruzija 1:0

Tabela: Vels 4, Srbija 4, Austrija 4, Irska 4, Gruzija 0, Moldavija 0.

Foto: starsport Foto: starsport
Foto: starsport Foto: starsport
Foto: starsport Foto: starsport

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdas

    6. oktobar 2016 | 22:18

    Kakav igrac Kostic odavno nismo imali boljeg. Svaka cast decku

  • micko

    6. oktobar 2016 | 23:14

    Meni nije jasno sta igra onaj gudelj?kakvu on ulogu ima u timu?kriv za drugi gol protiv irske u beogradu,danas trci ko muva bez glave,strasno!

  • Laki

    6. oktobar 2016 | 20:08

    Hajde da vidimo taj nas 4. "novi pocetak"....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA