NAJLUĐA AVANTURA: Istetovirao Đokovića, pa otišao biciklom do Rusije! (FOTO)

Ludi biciklistički poduhvat momka iz Republike Srpske

  • 5

Gde ćeš biciklom na Rusiju? Obično se ovako kaže nekome ko pokušava da učini nešto nemoguće, ili teško dostižno sa raspoloživim sredstvima. Za Nikolu Dupala iz Novog Grada, evropskog rekordera po urađenim trbušnjacima (32.000), izazov je bio jednostavan. Samo je jednog dana odlučio da kene biciklom u Moskvu!

Foto: Nikola Dupalo Foto: Nikola Dupalo

- Bavim se biciklizmom od kada znam za sebe, prvi put sam otišao na dalji put u Makarsku, iz Banjaluke u Split pre tri i po godine sa drugarom iz Banjaluke. Pre dve godine sam do Budve išao kroz celu Republiku Srpsku, prošle godine smo bili u Grčkoj, sada u Rusiji. Pre toga sam čak 10 godina tražio nekog da ide sa mnom, ali jednostavno, ljudi nisu smeli i hteli. Sada sam išao sa krštenim kumom Nevenom - počinje Dupalo priču za "Telegraf".

Fizičke pripreme za Nikolu nisu bile preterano naporne, spreman je i za najveće napore zbog ljubavi prema avanturizmu na dva točka.

Foto: Nikola Dupalo Foto: Nikola Dupalo

- Treniram svakog dana, trčanje, teretana, bicikl, košarka, leti plivam. Za ovakve stvari je nemoguće pripremiti se, jednostavno, mislim da je sve u glavi čoveka. Ako sebi kažete da ćete nešto uraditi, vi ćete to i učiniti, pre ili kasnije, uz jaku volju! Za Rusiju smo se opredelili jer je bratska zemlja, znamo da je Moskva prelep grad, tako se i pokazalo. Imamo i dosta rodbine koja nas je zvala, a sve je trajalo 48 dana.

Rute odlaska i povratka i dolaska bile su različite, krajnji cilj je bila Moskva.

Foto: Nikola Dupalo Druženje sa familijom Jovičić, koja je avanturiste dočekala u Beču. Nikolu i Nevena su u Brnu dočekali prijatelji, a u Moskvi poznanik Dragan Kesić. U ostalim mestima se samo kampovalo tokom 35 dana velikog poduhvata.

- Svakog dana smo prelazili oko 150 kilometara, što je 10 sati vožnje. Krenuli smo preko Hrvatske, Slovenije, Austrije, Slovačke, Češke, Poljske, Litvanije, Letonije, Estonije i Finske. U povratku smo prešli tlo Ukrajine, Moldavije, Rumunije, Mađarske i Srbije, a ne bi bilo isto da nije kuma Nevena. Na takav put ne možete sa nekim sa kime se ne znate.

Nije sve bilo prijatno u putu, deonica kroz Češku pretvorila se u noćnu moru.

Foto: Nikola Dupalo Foto: Nikola Dupalo

- U Brnu sam propao kroz seno i bio sam zarobljen ispod tona i tona bala, pa je kombajn morao da dođe i skine sve. Dva sata sam ostao zarobljen. Pitanje je kako bih se izvukao da nije bio Neven tu da reaguje.

Doček u Novom Gradu pokvario mu je samo referendum, koji je tada bio u centru pažnje.

Foto: Nikola Dupalo Foto: Nikola Dupalo

- Najlepši detalj puta je dolazak u Moskvu, a zatim povratak. Svuda pođi, kući dođi, a kod kuće imam dva zlatna retrivera koji su mi se obradovali više nego pojedini prijatelji. U svakom slučaju je ovo nezaboravno iskustvo. Sledeće godine krećem za Japan, to je treća dimenzija! Postoji jedna devojka iz Beograda, Darja, ima veliku želju da krene sa mnom.

Foto: Nikola Dupalo Foto: Nikola Dupalo

Nikola je redovan i na streetball turnirima, a uz to, veliki je fan Novaka Đokovića, čiji je lik istetovirao na podlaktici.

- Nisam jedini u Novom Gradu koji ga je istetovirao, on je naš najveći sportista, promenio je moj pogled na svet humanim potezima, fer plejom, voljom, željom, ljubavlju prema sportu, posvećenošću... Bila bi mi čast da ga upoznam, drago mi je što takav čovek postoji.

Foto: Nikola Dupalo Foto: Nikola Dupalo

Zmaj od Šipova ljut je na njegov rekord u trbušnjacima.

- Kada sam oborio rekord u trbušnjacima, obratio mi se Zmaj od šipova i napisao mi je "AJ NA MEGDAN"! Ne bih imao ništa protiv, voleo bih čak i da okušam sreću i u Parovima, siguran sam da bih pobedio "Zmaja" - kaže ekscentrični Dupalo.

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    7. oktobar 2016 | 18:41

    Bravo Nikola svaka cast tebi i tvom kumu na hrabrosti i cilju koji si uspeo?!A TETOVAZA NOLETOVA JE POSEBAN SIMBOL NAJBOLJEG SPORTASA I KAZEMO NOLE MI TE VOLIMO?!

  • N

    7. oktobar 2016 | 18:21

    Kad pobediš "Zmaja", istetoviraj i njega! Da li je bre ovo realno? Kakvi bicikli, kakvi tegovi? Knjige braćo moja, knjige!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA