≫ 

Nova pobeda srpskih fudbalera: Mladi u baražu za Evropsko prvenstvo

Kolo pre kraja naš tim ima tri boda manje od lidera grupe Italije. U poslednjem kolu mogu i do prvog mesta i direktnog plasmana

  • 8

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Republiku Irsku u Vaterfordu rezultatom 3:1 (0:0) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tako, pored sigurnog igranja u baražu zahvaljujući i porazu Slovenije od Litvanije, sačuvala šanse da se kao prva direktno plasira na završni turnir.

Selekcija Tomislava Sivića pred poslednje kolo ima 20 bodova, tri manje od Italije, koja u poslednjoj rundi igra u gostima sa Litvanijom, dok naš tim u Gornjem Milanovcu čeka Sloveniju.

Ti mečevi na programu su 11. oktobra.

Srbija je u Irskoj do pobede stigla posle preokreta u drugom poluvremenu, za samo tri minuta, u režiji Nemanje Mihajlovića i Mijata Gaćinovića, a tačku na trijumf stavio je Saša Lukić minut pre kraja.

Vredi reći da je samo dva minuta pre nego što je naša reprezentacija izjednačila, Uroš Đurđević promašio penal. Srećom po njega i Srbiju, njegovi saigrači su se vrlo brzo postavili stvari na svoje mesto.

Strelac za Irce, koji su i pre ovog meča izgubili šanse da se plasiraju u baraž, bio je Dufus.

REPUBLIKA IRSKA - SRBIJA 1:3

(Dufus 49 - Mihajlović 69, Gaćinović 67, Lukić 88)

Regionalni sportski centar u Vaterfordu

REPUBLIKA IRSKA: Bosin - O’Konel, Hoban, Lenihan, O’Konor - Kulen, Birn (od 71. Marleni) - Šodipo (od 79. Kavanag), Braun, Čarsli - Dufus (od 72. Malgrju).

SRBIJA: Vanja Milinković Savić - Gajić, Lazić, Veljković, Ristić - Lukić (od 89. Jovanović), Grujić, A. Živković, Gaćinović - Čavrić (od 59. Mihajlović), Đurđević (od 78. Ožegović).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA