Bruka K1 organizacije: "Kro Kap" nije dobio nagradu za pobedu od pre tri i po godine!

Najbolji hrvatski borac nije jedini koji je "izvisio" za pare

  • 3

Slavna organizacija "K-1 kik boksing" nikada nije podmirila honorare sa svog poslednjeg velikog Finala "World Grand Prixa" koji je u martu 2013. održan u zagrebačkoj Areni.

Portal "Fight Site" navodi da, osim nekih manjih honorara boraca koji su se borili u “supermečevima” ili prvom kolu samog turnira, velika većina honorara koji su veliki i izdašni nikada nije isplaćena.

Od te priredbe prošlo je više od tri i po godine, a vlasnik K-1 brenda i kompanije, Majk Kim, ko je reklamirao finale hvaleći se podatkom kako će pobedniku pripasti vrtoglavih milion dolara, nikada nije uplatio novac na račun najbolje plasiranih boraca sa tog takmičenja.

Bez svog pošteno i doslovno krvavo zarađenog novca, pored ostalih, ostao je i pobednik turnira Mirko "Cro Cop" Filipović, finalista Ismael Lont, te polufinalisti Dževad Poturak i Pavel Zhuravlev.

Portal "Fight site" prenosi kako su vlasnici i čelnici promocije godinama zavlačili borce za isplatu novca. Njihove menadžere i adokate su lagali i davali im lažna obećanja, da bi na kraju prestali da odgovaraju na pozive. Oni navodno već neko vreme potpuno ignoršu svaki oblik komunikacije vezan uz poštovanje ugovorenih obaveza. Ovakav slučaj sramotnog ponašanja vlasnika i čelnika organizacije, kako pomenuti portal ističe, nezapamćen je u borilačkom sportu.

Prvi je na ovakvu nepravdu i sramotu reagovao "Fight Channel" čija je hvaljena produkcija upravo tog K-1 WGP Finala zadivila čitav svet. "Fight Channel", odnosno njegova borilačka promocija FFC, je, saznaje "Fight Site", upozorila sve borce iz svog rostera na činjenicu da K-1 nema dobre namere i da toj organizaciji ne treba verovati dok u celosti ne isplati borce s K-1 WGP Finala iz 2013.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dekson

    8. oktobar 2016 | 10:14

    A mi dovodimo taj K-1 u Srbiju i jos se najavljuje na velika usta a oni prevaranti klasični!

  • Torima

    8. oktobar 2016 | 02:07

    Tuzba lepo sportskoj arbitrazi u Lozani i resen problem.

  • draleRS

    9. oktobar 2016 | 11:14

    a koga to zanima ,evo necu zaspati veceras

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA