Đoković može na Nadala u polufinalu Šangaja!

Najbolji teniser sveta na Mastersu u Šangaju u prvom kolu igra sa pobednikom duela Vinoljas - Fonjini

  • 4

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković slobodan je u prvom kolu mastersa u Šangaju, gde brani titulu, dok se u narednoj fazi sastaje sa boljim iz duela između Alberta Ramos-Vinoljasa iz Španije i Italijana Fabija Fonjinija, odlučeno je žrebom.

>>> NA VIMBLDONU STRAHUJU: Hoće li Novaka zanimati tenis kao pre?

U slučaju da pređe prvu prepreku, Ðoković bi u trećem kolu igrao sa jednim od trojice tenisera, Ivom Karlovićem (Hrvatska), Grigorom Dimitrovim (Bugarska) ili Rišarom Gaskeom (Francuska).

S druge strane, Nadal bi već u drugom kolu mogao na jednog Srbina, ako Viktor Troicki savlada rivala kojeg će dobiti iz kvalifikacija, dok Janko Tipsarević kreće od Nemca Filipa Kolšrajbera.

U istom delu kostura su Janko Tipsarević, koji na startu igra protiv Nemca Filipa Kolšrajbera, kao i Viktor Troicki i čeka rivala iz kvalifikacija, a u narednoj fazi ga čeka Rafael Nadal.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U drugoj polovini žreba favorit je Endi Mari koji u drugom kolu čeka boljeg iz duela između Amerikanca Stivija Džonsona i Slovaka Martina Kližana.

Njegove potencijalne prepreke za okršaj sa Đokovićem su Huan Martin del Potro, Gael Monfis, Miloš Raonić i Stanislas Vavrinka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nagradni fond turnira je 7,6 miliona dolara, a propuštaju ga Rodžer Federer, Kei Nišikori, Dominik Tim.

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 5.452.985 dolara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA