Het-trik Levandovskog umalo upropašten ovim komičnim autogolom: Ceo stadion je u neverici gledao šta je Poljak uradio (VIDEO)

Kamil Glik je umalo bio tragičar Poljske, ali je njegova reprezentacija ipak slavila sa 3:2 protiv Danske, zahvaljujući Levandovskom, koji je dao tri gola

  • 3
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nemačka je pokaztala dominaciju protiv Češke i slavila sa 3:0 u Hamburgu u 2. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.  Panceri su poveli golom Tomasa Milera u 13. minutu, da bi meč rešili u drugom golom Krosa u 49, a zatim i novim pogotkom Milera u 65. minutu.

Posle toga izabranici Joakima Leva su spustili papučicu sa gasa i u laganom ritmu priveli meč kraju, pošto ih uskoro očekuje novi meč, pošto za tri dana čekaju Severnu Irsku.

Česi su na kraju postigli gol bukvalno u poslednjim sekundama, koji je poništen zbog navodnog ofsajda, koji nije postojao, pa su ostali uskraćeni za počasni pogodak.

Poljska i Dansa su odigrale žestok meč, koji su na kraju Poljaci rešili u svoju korist zahvaljujući fenomenalnom Levandovskom, koji je postigao het-trik. Tresao je golove u 20, 36. i 48. minutu, i tako doneo svojoj reprezentaciji vođstvo od 3:0, ali je malo falilo da Poljaci i to prokockaju, kao što je bio slučaj u prvom kolu protiv Kazahstana, kada su vodili 2:0 na poluvremenu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Glik je postigao autogol maltene minut posle trećeg gola Levandovskog i to kakav autogol! Verovatno će ući u kompilaciju najsmešnijih svih vremena. Lopta ga je posle jednog centaršuta pogodila u glavu i on je lobovao svog čuvara mreže koji je mali izašao van gol linije.

Poulsen je u 69. minutu smanjio na 3:2, pa su navijači Poljske strepeli do kraja meča. Ipak, njihovi puleni su uspeli da sačuvaju prednost do kraja i tako su došli do prve pobede u kvalifikacijama i dele prvo mesto sa Rumunijom i Crnom Gorom sa po 4 boda iz dva kola.

Grupa F:

Engleska – Malta 2:0

(Staridž 29, Ali 38)

Škotska – Litvanija 1:1

(Mekartur 89 - Černih 59)

Slovenija – Slovačka 1:0

(Kronaveter 74)

Grupa C:

Azerbejdžan - Norveška 1:0

(Medvedev 11)

Nemačka - Češka 3:0

(Miler 13, 65, Kros 49)

Severna Irska - San Marino 4:0

(Dejvis 26 p, Laferti 79, 90+4 Vord 86)

Grupa E:

Jermenija - Rumunija 0:5

(Stanču 4pen, Popa 10, Marin 12, Stančiju 29, Čipčiju 59)

Crna Gora - Kazahstana 5:0

(Tomašević 24, Vukčević 59, Jovetić 64, Bećiraj 73, Savić 78)

Poljska - Danska 3:2

(Levandovski 20, 36p, 48 - Klik 49ag, Poulsen 69)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA