NHL finale: Poraz Kingsa navijače koštao i 10.000 dolara

Los Anđeles Kingsi u 45 godina dugoj istoriji nisu osvojili Stenlijev pehar, a 3:0 u seriji nisu pretvorili u konačno slavlje

  • 0

Amerika još nema novog šampiona u NHL ligi. LA Kingsi nisi iskoristili "meč loptu", a na njihovom ledu su u četvrtoj utakmici velikog finala slavili "đavoli". Ekipa iz Nju Džersija je pobedila sa 3:1 (0:0, 0:0, 3:1) čime je sebi dala priliku da u Njuarku pokušaju da naprave ono što u istoriju NHL nikome nije pošlo za rukom - da preokrenu 0:3 u 4:3.

"Kraljevi" iz Los Anđelesa, apsolutni hit ovogodišnjeg izdanja plej-ofa, nisu uspeli da materijalizuju sjajnu seriju, a za prvi poraz u Stenlijevom finalu krivi su Martin Brodur, 40-godišnji golman, i 21-godišnji ruki Adam Henrik. Brodur, golman čiji su "šiceri" verovatno stariji od Henrika imao je 21 odbranu, dok novajlija 4:29 minuta pre kraja postigao gol za 2:1.

- Preživeli smo - rekao je Patrik Elijas, jedan od najiskusnijih hokejaš Devilsa posle meča.

I jesu, a da li će navijači Kingsa? Ne znamo, ali znamo da 45 godina čekaju najprestižniji trofej u svetu profesionalnog sporta. Još nešto, karta za četvrtu utakmicu, u drugom redu iza pleksija preko puta klupa, preko Interneta koštala je neverovatnih 10.000 dolara. Najjeftinija karta na istom sajtu koštala je čak 950 dolara, a igru bi gledali "kao na dlanu", pošto je mesto u devetom redu na poslednjem nivou.

U komentaru na cene ulaznica jedan od kolumnista prestižnog LA Tajmsa je napisao kratko i jasno:

- Da li dete da pošaljem na koledž ili da odem na finale NHL lige?

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA