Kolaković: Nedostajalo nam energije, ali važna je pobeda

"Uvek su najteže unapred dobijene utakmice, pobeda protiv Irana vodi u London"

  • 0

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je njegovom timu na momente nedostajala energija u meču sa Portorikom, ali da je uprkos tome "suvim" kvalitetom došla do ubedljive pobede (3:0) na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Tokiju.

- Nismo imali dovoljno energije, ali smo ipak znali da smo jača ekipa od Portorika. Bilo je jasno da ćemo pobediti, bilo je samo  pitanje rutine. Čeka nas dan odmor, a već sledeći meč protiv Irana može da bude kvalifikacioni. Ako pobedimo, možemo da se nađemo u Londonu - kazao je Kolaković posle meča u Tokiju.

On je dodao da je Iran prethodnih godina umeo da bude nezgodan rival Srbiji.

- Uvek su najteže unapred dobijene utakmice. Portoriko se pokazao kao najslabija ekipa na turniru. Ovo je bila brza i lagana pobeda, odmorili smo neke igrače koji su do sada izneli najveći teret, tako da nije moglo bolje da se završi - prokomentarisao je primač Bojan Janić.

Libero Nikola Rosić kazao je da je od današnje igre važnija činjenica da je Srbija osvojila tri boda.

- Važno je da smo bili i ubedljivi, pošto je svaki set bitan. Igra nije bila kao prethodnih dana. Dosta smo energije uložili u tim utakmicama. Čeka nas dan odmora, pa sledi duel sa Iranom. Svi znamo da nas ta pobeda vodi na OI - dodao je Rosić.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA