Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije objasnio zbog čega nije glasao protiv prijema Kosova u FIVB

Ustao sam i pošto su sve članice, osim Španije, bile za prijem takozvane države Kosova u FIVB, rekao sam da OSS neće da glasa ni protiv, ni za, već je uzdržan - rekao je Golijanin.

  • 9

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Nenad Golijanin objasnio je zašto je na Kongresu Svetske federacije (FIVB) u Buenos Ajresu srpski savez bio uzdržan po pitanju prijema Kosova, za razliku od Španije koja je bila protiv.

>>>SKANDAL: Srbija nije glasala protiv prijema Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju!

Kosovo je postalo 221. član FIVB, a potom je i Južni Sudan primljen u najveću odbojkašku organizaciju.

- Ja sam ustao i pošto su sve članice, osim Španije, bile za prijem takozvane države Kosova u FIVB, rekao sam da OSS neće da glasa ni protiv, ni za, već je uzdržan - rekao je Golijanin.

- Kao Srbin, rođen u Srbiji nikako ne mogu da prihvatim da se otima deo teritorije moje zemlje. Naša odluka ne može da utiče na njihovu odluku, a kao sportisti ne želimo mladim ljudima da zabranimo da se bave sportom, odbojkom - dodao je Golijanin, uz konstataciju da svoj sportski stav ne želi da meša sa političkim.

Kosovski savez ranije je postao član Evropske odbojkaške federacije (CEV) na čijem čelu je bivši predsednik OŠ Aleksandar Boričić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cinjenice

    11. oktobar 2016 | 13:08

    Olos prodani...Oduvek je u Srba bilo onih koji su prodavali veru za veceru...

  • Drekavac

    11. oktobar 2016 | 13:46

    Сменити па протерати генија из наше земље. Издајник.

  • sasa

    11. oktobar 2016 | 12:43

    "ikako ne mogu da prihvatim da se otima deo teritorije moje zemlje" Ali nisi protiv otimanja te zemlje nego si uzdržan!??? Pa ovaj je gori i od njih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA