Aršavin: Polufinale bi bilo ogroman uspeh za Rusiju

Najveća zvezda ruske reprezentacije priželjkuje da "zbornaja" ponovi rezultat sa Evropskog prvenstva iz Austrije i Švajcarske od pre četiri godine

  • 0

Napadač reprezentacije Rusije Andrej Aršavin rekao je da će za tu selekciju ogroman uspeh biti ako ponovi rezultat sa Evropskog prvenstva pre četiri godine i plasira se u polufinale.

- Bilo bi sjajno da ponovimo taj rezultat iz 2008, jer smo tada zaista dobro igrali. Ipak, svestan sam da ćemo morati da pobedimo neke od najjačih ekipa u Evropi da bismo došli do polufinala - kazao je Aršavin.

Rusija svoj put na EP počinje sutra utakmicom protiv Češke u A grupi. "Zbornaja" je nedavno ubedljivo savladala Italiju sa 3:0 u prijateljskom meču i pokazala da je u dobroj formi.

- Taj rezultat je doneo dodatno samopouzdanje i navijačima i nama. Mnogi od nas igraju na visokom nivou i osvajali su važne trofeje i pre Evropskog prvenstva pre četiri godine. Nažalost, propustili smo Mundijal pre dve godine, ali smo povratili formu kroz kvalifikacije za EP", objasnio je Aršavin.

On je kazao i da je A grupa, gde pored Rusije i Češke igraju i Poljska i Grčka, naizjednačenija na šampionatu.

- Nema favorita, svi su tu negde, blizu po kvalitetu. Biće teško plasirati se u četvrtfinale - zaključio je Aršavin.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA