BOLESNO: Navijači u pesmi tvrde da je Bris Taton sam skočio u provaliju!

Na Internetu se pojavili stihovi u kojima se tvrdi da navijač Tuluza nije ubijen. Pesmu zahvaljujući društvenim mrežama već videlo na desetine hiljada ljudi

  • 41

"Bris Taton, Bris Taton, neka ga je sram, nismo ga mi ubili, skočio je sam".

Ovi jezivi stihovi, koje su očigledno smislili srpski navijači, munjevito su se raširili internetom i putem Fejsbuka i raznoraznih foruma došli do mnogih ljudi. Gotovo svaki klip posvećen navijaču fudbalskog kluba Tuluz Brisu Tatonu, koji je ubijen 2009. godine u Beogradu, prati i ova rečenica, koja se, srećom, još nije čula sa navijačke tribine najvatrenijih pristalica Partizana.

Zbog ubistva na Obilićevom vencu, 14 navijača Partizana osuđeno je najpre na ukupno 240 godina zatvora, ali je 26. januara ove godine Apelaciono veće Vrhovnog suda donelo konačne presude, koje su prepolovljene, posle čega su Tatonovi roditelji tužili Srbiju zahtevajući novčanu nadoknadu zbog ubistva njihovog sina?! 

Ubistvo francuskog navijača u sukobu sa Grobarima naišlo je na opšte zgražavanje srpske javnosti i podiglo dosta tenzija. Dok je javnost osuđivala navijače Partizana, oni su se oglašavali porukama na stadionu i grafitima, pokušavajući da ispišu neku svoju istinu, koju navodno nisu mogli da objasne u medijima.

Izgleda da su pojedinci ipak izgubili meru tvrdeći da je Bris Taton sam skočio sa visine od 20-ak metara, ali su uspeli da koristeći Internet, odnosno društvene mreže, ponovo skrenu pažnju javnosti na čitav slučaj. Činjenica je, međutim, da će ovakva pesma još više srozati ionako loš imidž srpskih navijača, pre svega onih koji navijaju za Partizan, mada su se i "delije" isticale podrškom kolegama s juga u ovom slučaju.

Pamti se grafit koji su navijači Zvezde ispisali u Bulevaru vojvode Mišića "Sloboda za Grobare CZBG", iz 2011. godine kada su i izrečene presude za ubistvo francuskog navijača.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo Istina

    7. jun 2012 | 19:14

    ON I JESTE SKOCIO SAM, KRENUO JE DA BEZI, I PRESKOCIO JE OGRADU,ZA KOJU JE MISLIO DA NIJE TOLIKO VISOKO SA DRUGE STRANE, TO I JESTE ISTINA! ISTINA JE I DA JE SEDEO SA EKIPOM PIJAN I PROVOCIRAO CEO DAN POKAZUJUCI SREDNJI PRST SVAKOM GROBARU KOJI JE PROSAO U OBELEZJIMA, I NEKA SE ZNA DA JE ISTOM TOM TATONU BIO ZABRANJEN ULAZ U NEKOLIKO ZEMALJA ZBOG HULIGANSTVA,TAKO DA NEMOJ DA NEKO MISLI DA JE ON TOLIKO NEVIN BIO... P.S.NJEGA NIKO NIJE HTEO DA UBIJE DA SE ZNA, VEC JE TO TREBALA DA BUDE OBICNA NAVIJACKA TUCA,ALI NAZALOST DESILO SE TO STA SE DESILO, UBIJEN JE COVEK, I U ZATVOR JE PO POLITICKOJ PRESUDI ZATVORENO BAR DESET SRPSKIH SINOVA,JER NEMOGUCE JE DA JE NJEGA UBILO 14 LJUDI,ZAR NE!

  • petar

    7. jun 2012 | 17:20

    nezna niko istinu, samo skrabate po novinama, dajete glupe komentare, sto se nepusti snimak sa obilicevog venca, pa ce se znati sve!!!

  • Marko

    7. jun 2012 | 18:25

    A palili smo svece,za ubijenog francuza,da je Srbin pogin'o sve bi boleo kurac!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA