≫ 

Renoviraju se stadioni Zvezde i Partizana!

Plan FSS i države je da urede postojeće objekte u Ljutice Bogdana i Humskoj, umesto da ulože veći novac u izgradnju nacionalnog stadiona

  • 55

Izgradnja nacionalnog fudbalskog stadiona ostaće, do nekog srećnijeg vremena, samo pusta želja vođstva srpskog Fudbalskog saveza i države koji zajedničkim snagama ne mogu da iznesu tako veliki projekt, jer, za tako nešto potrebna je gomila para, a njih nema.

Zato, FSS i država su smislili "plan B" koji glasi: renovirati postojeće najveće stadione, i Zvezdin i Partizanov.

Kako Novosti nezvanično saznaju zdanja u Ljutice Bogdana 1 i Humskoj 1, uredili bi se do tog nivoa koji bi zadovoljio i najstrože kriterijume i standarne FIFA i UEFA, a utrošilo bi se i znatno manje novca, nego da se pravi novi stadion.

Procenjeno je da će ova investicija i njena realizacija doneti korist i "večitim" beogradskim rivalima, ali i nacionalnim selekcijama Srbije.

Jer, godinama ni Partizan ni Crvena zvezda ne ispunjavaju skoro ni osnovne standarde igranja u evropskim klupskim takmičenjima, a razne komisije i inspekcije iz UEFA skoro svakog leta na neki čudan način progledaju kroz prste i izdaju dozvole crno-belima i crveno-belima "samo još ovog puta".

Država Srbija i FSS bi, tako, uz finansijsku pomoć FIFA i UEFA, ušli u projekat renoviranja stadiona u Ljutice Bogdana i Humskoj 1 koji podrazumeva rekonstrukciju tribina, terena, fasada, svlačionica, svečanih i novinarskih loža i mokrih čvorova. Istovremeno, svaki stadion će morati da ima najsavremeniji i obiman video-nadzor, kao i elektronske kapije za evideciju ulaznica i brojanje navijača.

Ništa, ili gotovo ništa od ovoga nema nijedan stadion u Srbiji, pa će renovinaranje oba objekta doneti dugotrajna rešenja i ulepšati deo oko beogradske Autokomande.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    13. oktobar 2016 | 00:11

    Apsolutno pametna odluka.Hvala Bogu.Bolje uložiti u adaptaciju oba stadiona nego graditi taj skupi nacionalni negde na periferiji grada.Zašto..zato što se ova dva stadiona koriste.A nacionalni stadion bi bio prazan tokom većeg dela godine i tako samo pravio troškove.

  • Lilit

    13. oktobar 2016 | 10:23

    "Bravo" za privatnu državu, ulažu u bunar bez vode....

  • Xxxx

    13. oktobar 2016 | 07:23

    Dzaba ulazu pare kada ce stoka na prvoj utakmici posle renoviranja unistiti stadion

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA