Navijači Galatasaraja prekinuli meč sa CSKA!

Pristalice turskog kluba burno reagovale posle isključenja Dentmona zbog dve tehničke greške

  • 2

Istanbulska dvorana "Abdi Ipekči" i ove sezone biće najneprijateljskije okruženje za sve gostujuće timove, ali i sudije.

To su na svojoj koži u četvrtak uveče, u finišu meča Galatasaraj-CSKA, osetili arbitri koji su se našli pod baražnom paljbom tvrdih predmeta sa tribina koju su ka njima usmerili najvatreniji navijači turskog tima.

Incident, posle kojeg je meč kratko bio u prekidu, dogodio se u finišu prvog poluvremena kada je slovenački sudija Matej Boltauzer dosudio drugu tehničku grešku beku Galate Džastinu Dentmonu, drugu zbog simuliranja, automatski isključujuću.

Na to se nadovezala i tehnička treneru Turaka Erginu Atamanu zbog prigovora.

Bio je to povod da tribine "proključaju" i sav bes navijača se usmeri ka sudijama koje su morale da se povuku u svlačionicu dok se nisu stekli uslovi da se meč nastavi.

U smirivanju pristalica Galatasaraja najviše je doprineo kapiten tima Sinan Guler koji se popeo na zapisnički sto i odatle pokušao da smiri tenzije.

Utakmica je ubrzo nastavljena, a poluvreme privedeno kraju.

Nema sumnje da će zbog ovog incidenta Evroliga ponovo drastično kazniti turski klub koji je i prethodnih godina, zbog ponašanja svojih navijača, često bio na udaru disciplinaca takmičenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA