≫ 

Rođen na Severu, ubijen kao vođa Juga: Ko je bio Sale Mutavi, strah i trepet mnogih navijača? (VIDEO)

Posle prelaska sa severa na Jug, postao je jedan od "najmoćnijih" beogradskih navijača

Ubijeni Aleksandar Stanković (30), daleko poznatiji pod nadimkom Sale Mutavi jedan je od "najpopularnijih" beogradskih navijača poslednjih desetak godina.

Sa zavidnim stažom u huliganskim vodama, momak sa Vračara je pre 5 godina svoj staž sa severne tribine Zvezdinog stadiona zamenio pozicijom u vrhu Juga Partizanovog stadiona.

>>> Sale Mutavi je izrešetan u centru Beograda

Bio je jedan od mnogih "novih" likova koji su preuzeli vođstvo južnom tribinom u periodu njene najveće krize (posle masovnog hapšenja zbog smrti Brisa Tatona, a zatim i u vreme međusobnih sukoba na Jugu, kada je izgubljen jedan mladi život, Ivana Perovića).

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Poznat policiji i sudovima (poslovi s drogom), poznat na ulici, Sale Mutavi je bio alfa i omega "grobarske" tribine. Poslednjih godina je stekao status možda i "najmoćnijeg" navijača u Beogradu.

Sa strahopoštovanjem se izgovaralo njegovo ime na stadionu u Humskoj, a kao što je poznato bio je saslušavan posle letošnjog napada nekolicine navijača Partizana (u njegovom prisustvu) na obezbeđenje direktora kluba Miloša Vazure.

Bio je jedan zbog kojih je i nastala zastava Janjičari koja je jedno vreme krasila tribinu Partizanove tribine, naročito na Večitim derbijima sa Crvenom zvezdom.

Podsetite se i napad anavijača Partizana (na čelu sa "Mutavim") na obezbeđenje Miloša Vazure.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alf

    13. oktobar 2016 | 22:47

    I tako Ti Zivot vrati onako kako si zasluzio...

  • Lionac

    13. oktobar 2016 | 23:03

    Nije on navijac nego kriminalac. Ne mesajte "babe i zabe" da je bio tamo gde mu je mesto ne bi bio ubijen. Pa pa mutavi. Sutra je petak lep dan za pocetak vikenda to je vest..

  • Orthodox boys Lj.

    14. oktobar 2016 | 01:00

    Volio bi zaliti, ovaj mladi srpski zivot,al ovako strah i trepet ulice,teibine i grada... I posle onog herojskog prebijanja onog radnika obezbedjenja,nemogu... Izvinite! A ostali naucite, nicija nije svetlila do zore, svima nam stigne racun, kad-tad, snesno mi je samo ove presude i odluke sudova, mogli su cak da ga spase ovakve filmske smrti,ali nisu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA