Kapiten Zvezde samokritičan: Onaj zicer sam morao da dam, bilo je kao na zagrevanju (VIDEO)

Kapiten crveno-belih promašio verovatno ključni zicer i bio je prilično nezadovoljan

  • 12

Kapiten crveno-belih Luka Mitrović bio je tragičar utakmice protiv Darušafake. Promašio je verovatno ključan zicer u završnici utakmice i utučen je posle toga završnicu pratio sa klupe sa peškirom preko glave.

>>> Zvezda izgubila dobijen meč u Evroligi! Crveno - beli ispustili 16 poena prednosti! (FOTO)

Posle meča je rekao da je promena odbrane Darušafake značajno uticala na pad u igri crveno-belih, koji se nisu snašli na njihovu agresivnu defanzivu, kojom su im zatvorili neke opcije u napadu.

- Izuzetno kvalitetno poluvreme sa naše strane, prednost skoro 15 razlike, odigrali smo zrelo, možda i ne očekivano protiv ovako kvalitetne ekipe. Posle se nismo snašli na njihovu kvalitetnu odbranu, nije nam išao napad, igrali su sa mnogo preuzimanja, i odbrana naša je padala u nekim situacijama, što su oni kaznili. Trojka uz faul, trojka iz kontre, nisu promašivali bacanja, za razliku od nas. Da smo malo zrelije odigrali meč dobili bismo, ostaje žal što nismo.

>>> Delije sačekale trenera Darušafake ispred ulaza, a on je gospodski odreagovao! (VIDEO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Mitrović je opisao i situaciju kod zicera koji je promašio u završnici, posle čega je Darušafaka napravila preokret.

- Šta da kažem. Sigurno nije bilo čoveka na svetu koji je više želeo da ta lopta uđe, nego što sam ja želeo. Nemam objašnjenje. To je moralo da se da, zicer na zagrevanju. Žao mi je što nije ušlo i svestan sam da sam bio u dobroj poziciji. Život ide dalje, znam da su mnogi razočarani, ali nismo odigrali ni 5% utakmica.

Na pitanje da li je posle meča nešto rekao saigračima u svlačionici, ne bi li ih kao kapiten motivisao i podigao posle poraza, kaže da nije bilo potrebe da se bilo šta priča.

- Nismo deca, izuzetno je teško bilo šta pametno reći posle ovakvog poraza. Posle nekog poraza je najbolje prećutati, ništa ne govoriti. Dosta se dobro poznajemo i znamo šta nije valjalo, nije bilo potrebe da se nešto priča.

Kada je u pitanju naredni meč u Istanbulu protiv Galatasaraja, Mitrović veruje da Zvezda može do pobede kojom bi došla do ''brejka'' i nadoknadila bi poraz u prvom kolu na svom trenu.

- Može Zvezda da pobedi u Istanbulu, zašto ne može? Ipak, imamo prvo taj meč protiv Krke, da se nastavi niz pobeda. Mnogo je važnija ABA liga, neozbiljno je da se pripremamo za Istanbul, dok se ne završi prvo ta utakmica - zaključio je Luka Mitrović.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lord

    14. oktobar 2016 | 07:22

    Nikad od njega igrac, previse mekan, pasivan, bez zara u ocima, igracke drskosti, nedovoljno hrabrosti...

  • Delije Republika Srpska

    14. oktobar 2016 | 07:33

    Ti si umišljen i prosečan košarkaš !

  • Chodaboy

    14. oktobar 2016 | 11:40

    E moji pljuvači, nikad od vas navijači. Ako bi nekog igrača iz Zvezde voleo da vidim u Partizanu, to je Luka Mitrović. Uz Jovića naravno. Ovi ostali su vam pijačari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA