UEFA pokreće regionalnu ligu bivše SFRJ, a najveće iznenađenje će biti u Ligi šampiona

Sudeći po informacijama iz Niona, spremaju se ozbiljne promene u fudbalu

  • 13

Regionalna fudbalska liga u kojoj bi učestvovali klubovi iz zemalja bivse SFRJ mogla bi da startuje 2021. godine, i to pod okriljem Evropske fudbalske unije (UEFA).

Kako navodi hrvatski portal Indeks, iz Niona je "procurela" informacija po kojoj će najbogatiji evropski klubovi uskoro napraviti Superligu, pre svega iz finansijskih razloga, što je pandan sadašnjoj Ligi šampiona, u kojoj bi kao "gosti" igrali i neki klubovi iz Severne i Južne Amerike, kao i Azije.

To bi bio elitni nivo, dok bi "niži nivo" bile regionalne lige, liga zemalja bivše SFRJ, Severna liga sa klubovima iz Danske, Holandije i Škotske kao što su Kopenhagen, Ajaks, PSV ili Seltik, kao i liga Istočne Evrope.

Konačno, nacionalna prvenstva igrali bi klubovi koji nisu u jednom od ova dva niovoa, s tim da bi postojao sportski motiv i mogućnost napredovanja, odnosno ispadanja iz liga.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • udri stoku balegavu

    14. oktobar 2016 | 16:23

    konacno na vidjelo izlazi svjetski poredak,igra se liga bogatih i siromasnih..uskoro cemo imati i olimpijadu za bogate i siromasne..tako da vise ove male zemlje nece moci sramotiti golijate i da ce medalje biti od obicnih metala pa cak i drvene za ove siromahe..siromasbni ce uglavnom ici u nato za rusenje i ubijanje u interesu amerike i par jacih i vecih drzava..bas mi je drago da ce ove nase prostore uterati u isti tor i istu ligu..zanima me reakcija hrvata hahah ahha koji ce se ubiijati od muke sto ce morati opet na marakanu i jna.hahah koje bogatstvo ponizenja...hahahah

  • Vule

    14. oktobar 2016 | 14:48

    Zanimljivo. Ja podrzavam ali da se spreci ulazak huligana na stadione. Bilo bi to dobro da se na stadione vrate normalni navijaci.

  • Teslina naslednica

    14. oktobar 2016 | 16:06

    SAMO SRBIJA, NIKAD' JUGOSLAVIJA!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA