OPUŠTENO Selektor Nemačke dozvolio igračima alkohol i cigarete

Joakim Lev dao potpunu slobodu svojim pulenima, koju mogu da piju, puše, koriste društvene mreže, viđaju se sa lepšim polovinama i sve to tokom EP

  • 0

Čuvene priče o rigoroznoj nemačkoj disciplini ne piju vodu... Aktuelni selektor "pancera" Joakim Lev je odlučio da igračima pruži potpunu slobodu tokom Evropskog šampionata, pa im je dozvolio i alkohol i cigarete.

Joigi Lev je čovek koji ruši mnoge stereotipe, pa je tako razbio i tabu temu o fudbalerima, koji, eto, žive monaškim životom lišavajući se svega ovozemaljskog.

- Ne želim da branim mojim fudbalerima da piju alkohol i puše cigarete. Osim tokom zajedničkih obroka i satanaka u pripremama za meč - rekao je Lev.

Da tome dodamo da mu nije na pamet padalo svojim pulenima zabranjuje socijalne mreže poput Fejsbuka i Tvitera. Takođe, biće im dozvoljeno da dan posle mečeva vide svoje žene i devojke, koje su odsele u obližnjem hotelu, pored baze "pancera" u Gdanjsku. Ni to nije sve. Reprezentativci Nemačke će moći da napuštaju trening kamp u slobodnom vremenu, a jedini uslov je da se u hotel vrate pre 23 sati... Nedavno je legendarni Mario Basler otkrio da je upravo opuštena atmosfera donela Nemcima titulu prvaka Evrope u Engleskoj 1996. godine. 

Onda i nije čudno što je Lev toliko popularan u Nemačkoj i što ga igrači obožavaju. Jednostavno, čovek ne želi usiljenu atmosferu, nema rigorozne zahteve, ne prosipa priče o "porodici" i "kultu reprezentacije".

A, setimo se da su samo pre dve godine Lazović, Luković, Milijaš i kompanija bili stavljeni na stub srama u Srbiji što su popilli po nekoliko piva pred meč sa Nemcima na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

(A.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA