Ovu izjavu niste očekivali od Robija: Nekad su nas krali iz Beograda...

Prosinečki dao neočekivanu izjavu povodom odnosa između Srbije i Hrvatske

  • 28

Fudbalski trener Robert Prosinečki u intervjuu za zagrebački "Večernji list" dao je dosta provokativnu izjavu o nekadašnjim odnosima između Srbije i Hrvatske.

Novinari "Večernjeg" dotakli su se ekonomske situacije u Hrvatskoj, a Prosinečki je krenuo naširoko u priču, navodeći i "kako su Hrvate krali iz Beograda, a sada to rade i Hrvati".

- Kad sam bio klinac, govorili su 'ne daj Bože da te Rusi brane, a Grci hrane.' Koga god su Rusi branili, nije bilo dobro, a koga su Grci hranili, taj je gladan ostao. Znači da tu nešto ima. Pa rast nezaposlenosti, da se zgroziš, pa propadanje firmi... Sačuvali smo Podravku, pa više Pliva nije naša, pa Ina je naša. Ili nije naša? Ne znam više. Napravili smo autoputeve, moramo puno da radimo na turizmu. Problem je svest nacije. Danas ne vredi ništa, ništa se ne ceni. Živeli smo u Austrougarskoj, radili za njih, pa su nas krali ovi iz Beograda. Sada smo svoji, pa su nas naši pokrali... Uništili smo Slavoniju, a neki kažu da možemo hraniti celu Evropu. Znam da u Zagorju nema nijedne krave, kada sam bio klinac, bilo je milion krava. Kad sam bio klinac, nije bilo šanse da se ‘nekaj ne dela’, sadi ‘kuruza’, pšenica. Uništili smo poljoprivredu. Pa imamo vode koliko hoćeš, a najskuplju vodu u Hrvatskoj plaćamo, a vode ko u priči - rekao je Prosinečki za "Večernji list".

Prosinečki je govorio i o aktuelnostima, pošto je sa inferiornom selekcijom Azerbejdžana kao selektor drugi u kvalifikacionoj grupi za Mundijal, sa sedam bodova iz tri utakmice, odmah iza Nemačke koja ima maksimalni učinak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavonija

    17. oktobar 2016 | 00:20

    Osim Slovenaca,niko od ex yu republika nista nece uraditi bez Srbije,dzaba vam sada kuce kad niste u stanju samo da ih odrzavate.

  • 21

    17. oktobar 2016 | 00:36

    Nole ponos SRBIJE......

  • GROBARI TITEL

    17. oktobar 2016 | 00:04

    Nemoj tako robi ti se Zvezdin cetnik sa severa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA