Ragbisti Srbije dočekuju Italiju na Adi

Osima Azura, rivali Srbije u ovom izdanju takmičenja Euro šilda su još selekcije Rusije i Nemačke

  • 0

Reprezentacija Srbije u ragbiju 13 dočekaće u subotu u Beogradu selekciju Italije u utakmici drugog kola Euro šild takmičenja.

Ovo takmičenje se održava u organizaciji Ragbi lige federacije Evrope i u okviru dvogodišnjeg ciklusa predstavlja šansu slabijim nacionalnim timovima na Starom kontinentu da stiču preko potrebno internacionalno iskustvo.

- Mislimo da je ovo jedinstvena prilika da konačno ostvarimo pobedu nad Italijanima. Naš cilj je da ove sezone dobijemo sve utakmice kod kuće, s obzirom na to da smatramo da je i naša podmlađena reprezentacija dorasla rivalima u grupi - rekao je uoči gostovanja Italijana član stručnog štaba reprezentacije Srbije Radoslav Novaković.

Osim Azura, rivali Srbije u ovom izdanju Euro šilda su još selekcije Rusije i Nemačke. U prvoj rundi takmičenja, Srbija je 12. maja na gostovanju u Hajdelbergu tesno poražena od Nemaca sa 25:24. Nedelju dana kasnije Nemačka je kod kuće izgubila od Rusa (32:26).

Sutrašnji meč biće treći zvaničan susret između ove dve selekcije, a u prethodna dva trijumfovali su Azuri. Međutim, za razliku od tih mečeva, ovoga puta Italijani u Beograd stižu bez svojih naturalizovanih profesionalaca koji igraju u najjačim svetskim ligama.

U ovom sportu postoje dve glavne verzije, ragbi 13 i ragbi 15. Razlike postoje u broju igrača i u pravilima igre.

Duel Srbije i Italije igra se u subotu od 17 sati na stadionu na makiškoj strani beogradske Ade Ciganlije.

(Telegraf.rs/Tanjug/foto: rugbyserbia.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA