Poljski reprezentativac gledao kako mu otac ubija majku

Vezista Borusije Dortmund Jakub Blažikovski zbog traume iz detinjstva na određeno vreme napustio fudbal

  • 0

Poljski reprezentativac Jakub Blažikovski otkrio je da je u detinjstvu prisustvovao porodičnoj tragediji u kojoj mu je otac ubio majku.

Blažikovski je imao 10 godina kada je njegov otac Žigmund, iz do sada nerazjašnjenih razloga, nožem usmrtio majku Anu.

Jedan od najboljih igrača Borusije Dortmund prošle sezone bio je toliko potresen da pet dana nije mogao da ustane iz kreveta, a kasnije su brigu o njemu preuzeli baka i ujak sa sela.

- Nikada neću shvatiti zašto se to dogodilo. Uvek ću se pitati - Zašto? Ranije o tome nisam želeo da pričam, pokušao sam da zaboravim, ali nisam mogao. Sada sam dovoljno odrastao da razgovaram na tu temu - rekao je Blažikovski.

Vezista Dortmunda veoma je pobožan, svaki dan čita Bibliju i postignute golove posvećuje majci, za koju veruje "da ga posmatra sa neba".

- Mama se stara o meni i dalje. Imao sam dosta problema u životu, uspeo sam da ih prebrodim i mislim da mi ona tamo negde pomaže - dodao je Blažikovski.

Popularni Kuba nikada nije razgovarao sa ocem, koji je prošle godine oslobođen posle 15 godina izdržvanja zatvorske kazne. Otac je umro prošlog meseca, a poljski fudbaler ipak je došao na sahranu.

Blažikovski je zbog traume iz detinjstva na određeno vreme morao da napusti fudbal, ali mu se kasnije vratio i ovog leta će predvoditi selekciju Poljske na Evropskom prvenstvu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA