Španci optimisti i bez Vilje i Pujola

- Ipak, imamo mi i druge igrače koji mogu da tresu mreže poput Davida Silve, Andresa Injeste, Huana Mate i Hesusa Navasa - rekao je selektor Del Boske

  • 0

Aktuelni fudbalski šampion Evrope Španija odbranu titule počeće derbi duelom sa Italijom u Gdanjsku, a iako oslabljeni neigranjem Davida Vilje, izabranici Visentea del Boskea veruju u uspeh.

- Vilja je veoma važan igrač za našu ekipu, radi se o opasnom golgeteru. Ipak, imamo mi i druge igrače koji mogu da tresu mreže - Davida Silvu, Andresa Injestu, Huana Matu i Hesusa Navasa. Oni će morati da nadoknade Viljine golove - kazao je španskim medijima igrač sredine terena Pedro Rodrigez.

On je rekao da ekipa ne oseća pritisak zbog toga što brani trofej.

- To nam je normalno u poslednjih nekoliko godina koliko dominiramo svetskim fudbalom. Favoriti smo i znamo kako se osvajaju titule - dodao je Pedro.

Pored Vilje, Špancima će na EP u Poljskoj i Ukrajini nedostajati i defanzivac Karlos Pujol koji, takođe, ima problema sa povredom.

Ovi izostanci, međutim, prema mišljenju reprezentativca Italije Tijaga Mote, neće se osetiti u igri Španije.

- Sigurno neće biti slabiji, njihova ekipa je u dobroj formi i osvojili su sve trofeje u poslednje četiri godine. Imaju igrače koji mogu uspešno da zamene Vilju i Pujola. Važno je da pokažemo veliku želju i budemo borbeni od prvog minuta - naveo je Mota.

Na prošlom EP selekcija Španije je u četvrtfinalu eliminisala baš Italiju posle izvođenja penala. Ipak, u poslednjem međusobnom duelu prošle godine Italija je u prijateljskoj utakmici u Bariju savladala Španiju sa 2:1.

Duel prvog kola C grupe na EP između Španije i Italije igra se u nedelju od 18 sati u Gdanjsku.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA