Džikić ne hvali Partizan, već rivala: Ovo nam se ne dešava prvi put ove sezone

Trener crno-belih kritičan posle nove dramatične završnice njegove ekipe

  • 3

Košarkaši Partizana uspešno su startovali u novoformiranoj FIBA Ligi šampiona, pošto su u prvom kolu E grupe kao gosti savladali nemacki Ludvigzburg 65:64 (18:16, 14:14, 20:16, 13:18).

Pobedu crno-belima doneo je reprezentativac Stefan Birčević košem u poslednjem sekundu meča.

- Na prvom mestu, želim da čestitam našim protivnicima. Uspeli su da nas nateraju da igramo na način na koji oni igraju. To je nešto za šta smo se spremali, za njihov presing po čitavom terenu, sa iznenadnim "zamkama". Oni nemaju visinu, ali su veoma snažni i protiv takve ekipe je jako teško materijalizovati visinsku prednost - rekao je Džikić, a prenosi Mondo.

Birčević je bio najefikasniji sa 15 poena, Vilijam Hečer postigao je 11, a Branislav Ratkovica 10 poena.

- Stvar koja mi se nije dopala kod mog tima je da nismo prepoznali najvažnije trenutke utakmice i prilike da je "prelomimo". To nam se ne dešava prvi put ove sezone i to je nešto na čemu moramo da radimo - poručio je trener crno-belih, i na kraju dodao:

- Mislim da svi igrači na terenu moraju da znaju koliko je vremena ostalo i koji je rezultat, ali neki od mojih igrača nisu bili fokusirani onako kako ja želim da budu. Na kraju smo ipak pobedili i to je za nas velika pobeda u gostima, protiv tima koji nam ne odgovara - zaključio je Džikić.

Partizan u sledećem meču gostuje Bešiktašu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CoaraPfk

    20. oktobar 2016 | 00:20

    Mnostvo bola rana i oziljaka,nasa je ljubav iskrena i jaka! Bravo Partizane Lavljeg srca!

  • Sale70

    20. oktobar 2016 | 11:35

    Malo si Perro poceo da se nerviras,panika je cudo,tu je Partizan i dolazi polako i sigurno,prati samo redovno sta se desava...da,sve ce ovo trajati srecno dok i vas ne vratimo tamo gde pripadate i odakle ste dosli a vaseg gurua i legendu u Zabelu...

  • Perra

    20. oktobar 2016 | 08:30

    Sve utakmice ste dobli srećno,a dokle će to da traje videćemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA