TOP 10: Pogledajte zašto su oni najskuplji igrači Evropskog prvenstva (VIDEO)

Oni su fudbaleri koji mogu sami da rešavaju mečeve i donose titule, a sada će imati veliki međusobni okršaj u Poljskoj i Ukrajini

  • 0

Gotovo sve što valja iz evropskog fudbala ovih je dana stacionirano u Poljskoj i Ukrajini. Ali, neki od fudbalera su zaista posebni: po kvalitetu, popularnosti i ceni na svetskom tržištu. Predstavljamo vam deset najskupljih igrača predstojećeg EURA.

1. KRISTIJANO RONALDO (PORTUGALIJA)

94 MILIONA EVRA

Vlasnik najvećeg transfera u istoriji fudbala, nema premca među evropskim igračima. Popularni CR 7 prema proračunima vredi 94 miliona evra i ubedljivo je najskuplji igrač šampionata. Vredi više nego celokupni timovi Danske, Grčke, Irske... Pogledajte i zašto.

1. ANDRES INIJESTA (ŠPANIJA)

65 MILIONA EVRA

Nikada nije najveća zvezda ekipe, a uvek je najkorisniji na terenu. Čovek koji je Španiji doneo svetsku krunu u Poljskoj i Ukrajini će biti njena najveća uzdanica u pokušaju da odbrane evropsku krunu.

1. VEJN RUNI (ENGLESKA)

55 MILIONA EVRA

Jedina nada Engleske da može nešto da uradi je zvezda Mančester junajteda. Pod uslovom da njegove kolege u prva dva meča ne naprave kikseve dok je on odustan i odrađuje suspenziju.

4. ĆAVI ERNANDEZ (ŠPANIJA)

45 MILIONA EVRA

"Najveći mozak" svetskog fudbala će opet biti taj koji će diktirati igru Španaca. Čovek koji je igrao kao da ima desetoro očiju, i pored poznih godina, i dalje drži cenu na svetskom tržištu. Razumljivo, jer se takvi rađaju jednom u dvadesetak godina.

5. FERNANDO TORES (ŠPANIJA)

42 MILIONA EVRA

Pre četiri godine je njegov gol doneo "Crvenoj furiji" evropsku titulu, ali sada je situacija daleko drugačija. Iza Toresa je žestoka kriza koja je malo ublažena Čelsijevim osvajanjem Lige šampiona. Iako je i dalje među najskupljima na svetu, nije sigurno da će igrati u prvoj postavi kod Del Boskea.

6. VESLI SNAJDER (HOLANDIJA)

40 MILIONA EVRA

Iza Holanđanina je očajna sezona u Interu, ali navikli smo da najbolje igre pruža u reprezentaciji koju je predvodio do finala Svetskog prvenstva pre dve godine. Snajderov pregled igre, strahovit udarac i lidserke sposobnosti i dalje ga drže u vrhu najskupljih fudbalera Evrope.

7. ROBIN VAN PERSI (HOLANDIJA)

40 MILIONA EVRA

Pored Snajdera, najveća uzdanica "lala" i potencijalna bomba prelaznog roka, jer je gotovo izvesno da će napustiti Arsenal, a to zadovoljstvo će buduće poslodavce koštati minimalno 40 miliona evra.

8. FRANK RIBERI (FRANCUSKA)

39 MILIONA EVRA

Frustrirajuću sezonu sa Bajernom, u kojoj je bio drugi u sva tri takmičenja, Riberi će pokušati da zaleči na Evropskom šampionatu. Najveća je uzdanica "trikolora", a koliko je opasan, nedavno su se uverili i reprezentativci Srbije.

9. ĐERAR PIKE (ŠPANIJA)

38 MILIONA EVRA

Bez dileme najveća zvezda odbrambenih igača na celom šampionatu. Pitanje kako će se naći bez svoje "jače polovine" Karlesa Pujola, ali neminovno je da će biti stub odbrane Furije.

10. ARJEN ROBEN (HOLANDIJA)

35 MILIONA EVRA

Treći deo holandskog "trilinga fantatstiko". Njemu se nikada ne zna. U stanju je sam da reši utakmicu, ali isto tako ima i dve velike mane: prvu - neverovatno je alav i sebičan fudbaler, i drugu - ima česte povrede.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA