Statua Roja Iskupitelja vidi se sa obala Francuske

"Brazil je postao vodeća fudbalska nacija sveta tek nakon što je 1931. Hrist Iskupitelj podignut iznad Rija. Mi se nadamo da će sličan efekat na engleski fudbal imati podizanje ove statue" , rekao predstavnik kladionice Pedi Pauer

  • 0

Sto stopa (30, 40 metara) visoka statua selektora fudbalske reprezentacije Engleske Roja Hodžsona podignuta je na engleskoj obali kod Belih litica Dovera i vidljiva je iz 26 kilometara udaljene Francuske.

Statua „Roja Iskupitelja“ inspirisana je Hristom Iskupiteljem iz Rio de Žaneira a ideja da bude postavljena na obale La Manša stigla je od jedne od vodećih ostrvskih kladionica - Pedi Pauera.

Teška osam tona i sa rasponom ruku od 29 metara, timu inžinjera i radnika bilo je potrebno dva meseca da je naprave i sedam dana da je podignu na obali Dovera.

- Brazil je postao vodeća fudbalska nacija sveta tek nakon što je 1931. Hrist Iskupitelj podignut iznad Rija. Mi se nadamo da će sličan efekat na engleski fudbal imati podizanje ove statue. Prvu utakmicu na EU 2012. igramo protiv Francuske, pa možda pozitivan efekat stigne već za tu utakmicu. U svakom slučaju, bar smo malo zbližili Roja s Riom – rekao je PR Pedi Pauera Ken Robertson, podsećajući na dobro poznati slučaj nesuđenog reprezentativca Engleske Rija Ferdinanda.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA