POČINJE EURO! Poljski masovni juriš na grčki bunker!

Poljaci na krilima navijača i trilinga iz Borusije Dortmund jure startni trijumf, "Heleni" znaju "kako treba" sa domaćim reprezentacijama

  • 0

Konačno! Fudbalski događaj godine počinje. Poljska i Ukrajina dočekuju 16 najboljih reprezentacija Evrope, a ceo spektakl otvaraju (18.00 časova) domaćin Poljska i najveća senzacija u istoriji evropskih šampionata - Grčka. U drugom meču grupe od 20.45 se sastaju Rusija i Češka.

Poljska - Grčka (18.00 časova)   TV RTS 1 

Stadion i kapacitet: "Nacionalni" u Varšavi (58.000)                  Sudija: Karlos Veljasko Karbaljo

POLJSKA (4-4-1-1): Ščešnji - Pišek, Vasilevski, Perkis, Beniš - Polanski, Muravski, Ribus, Blaščikovski - Obrnjak - Levandovski

GRČKA (4-4-2): Halkijas - Torosidis, Papastatopulos, Papdopulos, Holebas - Kacuranis, Karagunis, Manijatis, Ninis - Gekas, Samaras

Još od kada je obavljen žreb, svima je postalo jasno da je ovo nasjlabija grupa, ali i najizjednačenija, pa zbog toga nosi svoju draž. Poljake mnogi vide kao favorite, nazivajući ih "Poljusija Dortmund", jer bukvalno sve u igri će zavisiti od trilinga igrača iz Borusije Dortmund: Roberta Levandovskog, Jakuba Kube Blaščikovskog i Lukaša Pišeka. Iza sebe imaju fenomenalnu sezonu, najveći evropski klubovi se otimaju o njih, tako da je jasno u koga će biti uprte oči 58.000 poljskih navijača na Nacionalnom stadionu u Varšavi.

- Jasno je, oko njih sam stvorio ekipu. Oni su moji najjači aduti i daju mi veru da možemo da napravimo pravi rezultat na ovom takmičenju. Oni su zlatni. Levandovski će otići u Mančester junajted, Pišek u Real Madrid, a Kuba takođe negde u Englesku - rekao je selektor František Žmuda i zbunio sve oko sebe.

Ali, zanju to i Grci. Baš oni su ekipa koja zna kako da se pripremi za rivala i kako da neutrališe glavne kvalitet rivala. Pre osam godina su takođe otvorili EURO, protiv domaćina (Portugalije) i napravili senzaciju. Bio je to uvod u čudesan put do titule  na kojem je na kraju i drugi puta pala Portugalija.

Filozofija "Helena" je ista kao i tada; prvenstveno odbraniti svoj gol, pa taman ne prešli centar! Portugalac Santos je nasledio Rehagelove defanzivne metode, ali je unapredio i igru u napadu. I dalje su vođe tima Panatinaikosove legende Kacuranis i Karagunis. U napadu ima nekoliko potpuno različitih napadača poput korpulentnog Samarasa, brzonogog Salpinigidisa i lukavog Gekasa. A tu su i dvojica supertalenata: Ninis i Papadopulos, kao i malo poznati Fetfacis koji bi mogao da napravi dar-mar ako ustane sa klupe.

- Imam drugačiji tim od Rehagela. Ovo je 2012, a ne 2004. godina. Iz tog tima imamo samo trojicu igrača. Želeo bi da ponovimo rezultat kao pre osam godina, ali biće jako teško. Prevashodno jer nas očekuje duel sa domaćinom - poručio je selektor Grka Fernando Santos.

Jasno je da su Poljaci favoriti, ali ako Grci ostanu neporaženi, dokazaće da mogu dalje iz ove grupe.

PAŽNJA!

Poljaci u poslednjih pet mečeva nisu primili gol, ukupno 468 minuta, što je nacionalni rekord. Poslednji put mreža im se tresla 15. novembra 2011. u prijateljskom meču sa Mađarima.

O dolaska Fernanda Santosa na klupu (debitovao protiv Srbije), Grci su imali niz od 17 utakmica bez poraza, sve do novembra prošle godine kada ih je savladala Rumunija.

TELEGRAFOVA PROGNOZA

Poljska - Grčka 2:0

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA