Išao sam ''stazom smrti'' do mesta gde je ubijen Marko Ivković: Jezivo je i preko dana hodati ovim putem (VIDEO)

Kako sam se približavao mestu tragedije, srce je sve jače i brže kucalo *Razočaranje što nema nikakvog spomen obeležja, zamenio je osećaj koji se ne može opisati *Kao da me je neko gledao i štitio od negativnih pogleda

  • 37

Svaki dolazak Crvene zvezde u Istanbul, a naročito kada igra sa Galatasarajem u Abdi Ipekči Areni, podsećaće na Marka Ivkovića, navijača Zvezde koji je ubijen 21. novemba 2014. godine uoči duela ova dva kluba.

Delije su u velikom broju, možda i nezamislivom za Istanbul došli inkognito u nameri da se domognu dvorane. Bilo ih je oko 400-500 i nisu uspeli u tome jer je pred halom došlo do velikih nereda, a nažalost, Marko je tu i okončao svoj život, na ulici pred dvoranom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Mučki je ubijen, s leđa. Proboden je nožem, koji je Kadri Aktaš zario u njegovo srce, ali i u srce mnogih navijača Zvezde i generalno Srba, koji još uvek tuguju za gubitkom Jagode.

Ono što je poražavajuće, jeste da na mestu ubistva nema nikakvog obeležja da je tu Marko Ivković nastradao. Apsolutno ništa. Kao da se ništa nije ni desilo.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sama putanja kojom su Delije došle do hale deluje jezivo i preko dana. Oko vas su zidine Beograd kapije, koja gleda na dvoranu, i oronuli stari zid sa druge strane, dok između protiče jedna od značajnijih istanbulskih saobraćajnica.

Uključio sam Go pro kameru i krenuo ''sazom smrti'' ka dvorani. Kako sam se približavao mestu ubistva, srce je sve jače kucalo. Nemoguće je opisati taj osećaj. Navijači Galatasaraja prolaze okolo dok idu da kupuju karte, sumnjičavo zagledaju, ali osećaj je kao da me gleda još neko. Neko prijateljski i zaštitnički nastrojen, kao da me brani od loših pogleda i zla.

Iako mu Turci nisu odali počast nekim spomen obeležjem, kao što je Beograd to uradio za Brisa Tatona, duh Marka Ivkovića živi i pred halom Abdi Ipekči i u srcima Zvezdaša. Večeras će on biti Zvezdina najveća podrška u Istanbulu.

Pogledajte video:

Izveštač Telegrafa iz Istanbula, Dušan Uštević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gille

    21. oktobar 2016 | 17:00

    Veceras kao nikad cu biti uz Zvezdu ! Kao navijac Partizana veceras cu biti uz nase Srbe da zgaze ove ogavne Turke ! Svi za Jagodu !!!!

  • Vojvodina

    21. oktobar 2016 | 20:27

    Ja sam grobar ali zao mi je marka neka mu je vecna slava

  • Nenta

    21. oktobar 2016 | 16:31

    Zivis !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA