≫ 

PARTIZAN NEPOBEDIV I POSLE 6. KOLA: Hečer i Veličković nezaustavljivi za FMP, crno-beli umalo prokockali +17!

Crno-beli slavili u predgrađu rezultatom 65:56 zahvaljujući sjajnom Amerikancu, ali i Veličkoviću

  • 50

Partizan ne može bez drame ove sezone! Iako su na početku poslednje četvrtine imali i 17 poena viška, crno-beli su uspeli da sruše FMP u Železniku tek u finišu meča - 65:56 (15:15, 16:17, 22:6, 12:18)

Izgledalo je da će to biti teška i neizvesna utakmica, u trećoj četvrtini se pretvorila u igru mačke i miša, da bi FMP ''upalio mašinu'' i serijom 13:2 vratio neizvesnost. Ipak, nisu imali dovoljno snage za potpuni preokret.

Crno-beli tako nemaju nijedan poraz ni posle 6. kola ABA lige i puni samopouzdanja dočekuju naredni meč protiv Budućnosti, takođe tima koji uz Zvezdu i Partizan nije izgubio u regionalnoj ligi.

Činilo se da je Partizan pitanje pobednika rešio u trećoj četvrtini. Serijom 16:0 stekli su dvocifrenu prednost, a protivnika ograničili samo na šest poena.  O glavu je moglo da im se obije to što su prvih pet minuta poslednje deonice postigli samo dva poena i dozvolili domaćem timu da se približi na 55:51.

Džikićev tajm-aut u 35. minutu donekle je trgao Partizan koji je vrlo brzo stekao 10 poena viška u finišu zahvaljujući Hečeru. Ubačena slobodna bacanja, asistencije za saigrače i definitivna titula igrača utakmice. Amerikanac je na kraju ubacio 20 poena.

Pratili su ga Novica Veličković sa 15 poena i šest skokova, odnosno Uroš Luković sa osam poena i četiri blokade. S druge strane, Čović je imao 10, Ljubičić, Lazarević i Bursać po devet.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Velika i bespoštedna borba viđena je u prvih pet minuta meča. Mali broj poena (6:6), gde je Partizan svoje prilike koristio ispod koša (Andrić, Luković), dok je FMP pogodio i jednu trojku.Trojkom je odgovorio i Hečer kada je odveo crno-bele na 9:6.

Tehničku grešku kaplanovića u 8. minutu Partizan nije uspeo da iskoristi na pravi način. Jeste Veličković pogodio jedno bacanje, ali je zatim napravio korake i najavio seriju grešaka s obe strane. Koraci i izgubljena lopta za FMP i bespotrebno zavlačenje Robinsona ispod koša.

Dugo je na semaforu stajalo 12:10 za crno-bele da bi Bursać izjednačio rezultat (12:12). Zatim je pogrešio u kontri, što je Partizan kaznio trojkom preko Veličkovića. Na semaforu je ostalo šest sekundi pre kraja četvrtine, a Veličković je ''upropastio'' prethodnu trojku faulom nad Davidovcem pri šutu za tri poena. Na kraju - 15:15.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pet vezanih poena Ljubičića na početku druge deonice naterali su Partizan da agresivnije zaigra u odbrani. To je rezultiralo sa nekoliko promašenih napada FMP-a, a Robinson je u 13. minutu pogodio i trojku za smanjenje rezultata na 22:20. Isti igrač je i izjednačio na 22:22, da bi u narednom napadu preterao.

Jeste FMP vodio 24:22 u 16. minutu, ali je domaći tim od četiri promašio dva bacanja. U tom trenutku, bilo je to peto promašeno slobodno bacanje. Finiš druge četvrtine doneo je seriju trojki na obe strane. Čović i Bursać s jedne i Hečer s druge strane (30:27). Ali, zatim i dva promašaja - Bursać i Andrić!

Poslednji napad Partizana u prvom poluvremenu doneo je trojku Andrića, ali je FMP ipak imao minimalno vođstvo zahvaljujući ranijim poenima Ljubičića sa linije penala - 32:31.

Tamo gde je stao na kraju druge, Andrić je nastavio na početku treće četvrtine. Pogodio je šut za minimalno vođstvo Partizana koje je u 24. minutu naraslo na +5 - 36:41. Prethodno je četiri poena za FMP vezao Lazarević, da bi se potom razigrao Hečer kod gostiju. Vezao je četiri poena, a zatim pogodio i trojku za 44:36 u korist crno-belog tima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Opao je tempo igre u narednih dva i po minuta. FMP je promašio dva šuta za tri poena, a zatim je Vrabac sa linije penala bio polovičan - 36:45. Partizan je na ulasku u 29. minutu prvi put došao do dvocifrene prednosti, pošto je Veličković pogodio polaganje, ali ne i dodatno bacanje - 36:47.

Seriju od 14:0 crno-beli su kompletirali poenima majstorovića, dok je FMP ostao samo na četiri poena ubačena na početku treće deonice. Jednostavno, niko u redovima domaćeg tima nije uspevao da ubaci loptu u obruč.

Sve do poslednjih 10 sekundi treće četvrtine kada je Čović ubacio dva penala. Međutim, tada je već bilo 51:38 za crno-bele koji su na iskustvo Hečera došli do šanse za dva poena sa slobodnih bacanja. Ubacio je oba za 17. poen i 53:38 pred finiš utakmice.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Činilo se da će poslednja deonica poslužiti Partizanu kao otaljavanje posla, ali su izabranici Aleksandra Džikića dozvolili domaćem timu da napravi seriju 13:2 i smanji na samo četiri poena viška u 35. minutu. Džikić je tražio tajm-aut posle kog je Veličković upisao ofanzivni skok i dva poena (57:51).

Od tada, crno-beli su ponovo preuzeli inicijativu i pobeda se nije dovela u pitanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budak

    23. oktobar 2016 | 13:24

    Jel se ovo Covic dere u dvorani!?

  • Beograd

    23. oktobar 2016 | 13:57

    E sad, koga je ustvari Partizan pobedio? Ja vise ne znam ko je iz Zeleznika i ko je Fmp a ko Fmp2.

  • Steamroller

    23. oktobar 2016 | 14:29

    FMP 1 preslisan,sledeci je FMP 2!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA