Olivera Jevtić i Kimajo dominirali na Trci oslobođenja Beograda (FOTO)

Održana tradicionalna 65. Ulična trka oslobođenja grada Beograda

  • 1

U nedelju je u fenomenalnom ambijentu na centralnim beogradskim ulicama, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, održana tradicionalna 65. Ulična trka oslobođenja grada Beograda gde je učestvovalo skoro 1.000 takmičara. Posle svečanog otvaranja najstarije atletske manifestacije u Beogradu, kao i prethodnih godina, održana je trka osoba sa invaliditetom gde je učešće uzelo oko 30 takmičara, nakon koje je usledio i takmičarski deo gore pomenute manifestacije.

U okviru seniorske trke u muškoj konkurenciji, održana je memorijalna trka “Živko Stevčević“ a pobednik je bio Kenijac Hilari Kiptun Majo Kimajo, član Benedek tima, drugo mesto osvojio je sedamnaestogodišnji Elzan Bibić, član AK Novi Pazar, a treće Abel Kiber Rop, takođe član Benedek tima.

Foto: ASB Foto: ASB

Prvo mesta u trci na 5.000 metara u konkurenciji seniorki osvojila je najbolja srpska maratonka Olivera Jevtić, članica AK Mladost Užice, koja je u poslednjim krugovima trke pojačala tempo i nakon 10 godina trijumfovala u Beogradu. Drugo mesto osvojila je Amela Terzić iz AK Novi Pazar, koja je prethodne tri godine trijumfovala na ovoj manifestaciji, dok je na trećem mestu bila Kenijka Kristin Mora Uri, članica Benedek tima. an AK Novi Pazar, a treće Abel Kiber Rop, takođe član Benedek tima.

Sponzor Atletskog saveza Beograda, kompanija Sport Time, obezbedila je robne nagrade za troje prvoplasiranih seniora i seniorki, kao i za najbolje starije juniore i juniorke. Ovogodišnjoj Trci prisustvovali su Dragoljub Kočović, zamenik gradskog sekretara za sport, dr Dane Korica, dr Dejan Šuput i Aleksandra Gligić, potpredsednici ASB, generalni sekretar ASB Nikola Penić, kao i porodica Stevčević, koja je obezbedila novčane nagrade za mušku seniorsku konkurenciju u trkama.

Pobednici 65. Ulične trke oslobođenja grada Beograda u ostalim kategorijama su:

– starije juniorke: Tamara Mićović, AK Užice

– stariji juniori: Belmin Mrkanović, AK Doboj

– mlađe juniorke: Sara Ivačković, AK Crvena zvezda

– mlađi juniori: Ivan Šmigović, AK Leposavić

– starije pionirke: Aleksandra Jovanović, AK Užice

– stariji pioniri: Damir Klempić, Beogradski atletski klub

– mlađe pionirke: Tamara Radin, AK Spartak Opovo

– mlađi pioniri: Hamza Hanić, AK Novi Pazar

– trka atletskih nada, devojčice: Jovana Mićić, AK Crvena zvezda

– trka atletskih nada, dečaci: Vahid Gicić, AK Novi Pazar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA