≫ 

POČETAK NBA LIGE OBEĆAVA: San Antonio šamarao Voriorse, Lebron primio prsten pa se poigravao sa Niksima! (VIDEO)

Interesantne utakmice na otvaranju nove sezone

  • 0

Otvorena je nova, 71. sezona NBA lige! U odnosu na prethodnu sezonu američka košarka biće oslabljena igračima koji su obeležili proteklu deceniju poput Tima Dankana, Kevina Garneta i Kobija Brajanta, posle odluke da se penzionišu.

Aktuelni šampioni Klivlend Kavalirsi zvanično su dobili prstenje i trofej u prepunoj dvorani.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

LEBRONOVA DOMINACIJA

Šampioni su pred svojom publikom u velikom stilu započeli novu sezonu razbivši Njujork 117:88. Svi su se, sem Tristana Tompsona, upisali u strelce.

Niksi su se držali da poluvremena na kom su zaostajali tri poena, da bi se u nastavku razigrao tandem Kajri Irving i Kevin Lav, koji su kombinovano čak ubacili 52 poena. Irving je meč završio sa 29 poena, a Lav sa 23.

Da zlo bude veće po goste, nezaustavljiv je bio i superstar Kavsa, Lebron Džejms - za 32 minuta na parketu zabeležio je tripl-dabl od 19 poena, 14 asistencija i 11 skokova.

Ne možemo da ne pomenemo i ovu monstruoznu blokadu.

Na drugoj strani, najbolji su bili Karmelo Entoni sa 19 poena, Derik Rouz sa 17 i Kristaps Porcingis sa 16 poena.

POBEDA SAN ANTONIJA

U centru pažnje prve večeri definitivno su Sparsi, koji su u Ouklandu uspeli da gotovo besprekornom igrom savladaju Golden Stejt. Nakon početnog vođstva Voriorsa od 16:12, gosti su napravili seriju od 19:4, na osnovu koje su sigurno gradili prednost za pobedu. U svakoj četvrtini su domaćima ubacili više od 30 poena, a do prve pobede vodio je Kavai Leonard sa ukupno 35 poena. Imao je podršku u Oldridžu sa 26 poena i 14 skokova, dok je džoker sa klupe bio Džonatan Simons i dodao 20 poena.

Na svom debiju, najveće pojačanje Vorirorsa Kevin Durent bio je najefikasniji sa 27 poena i deset skokova, a pratio ga je Stef kari sa 26 poena. Istaklsi use i Grin sa 18 poena i 12 skokova, kao i Tompson sa 11 poena.

LUDA PARTIJA LILARDA

Portland je kod kuće lako slavio protiv Jute 113:104, uz potpunu dominaciju Damijana Lilarda, koji je ubacio čak 39 poena.

Rezultati

Klivlend - Njujork 117:88

Portland - Juta 113:104

Golden Stejt - San Antonio 100:129

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA