Sećate li se ovih fudbalera u našem dresu? Žestoko se obrukali, pa čekali da se izvede najduži penal u istoriji! (VIDEO)

Posle dva debakla na Olimpijskim igrama, selekcija SCG čekala na čak šest izvođenja jednog penala

  • 0

Te davne 2004. godine, tadašnja Srbija i Crna Gora nije se proslavila u fudbalu na Olimpijskim igrama. Reprezentacija je bila poslednja u grupi sa gol razlikom 3:14, bez osvojenog boda, a posebno se pamti meč sa Tunisom, u kom je izveden najduži penal u istoriji Olimpijskih igara.

Na zvaničnom nalogu Olimpijskih igara napravljen je mali podsetnik na ovaj komični penal, izveden pri rezultatu 1:1 u 79. minutu. Čak šest puta se izvodio kazneni udarac, jer je pet puta prekršeno pravilo. Ili je golman Milojević prerano napuštao liniju, ili su napadači Tunisa prerano ulazili u šesnaesterac. Andrija Delibašić se svađao sa sudijama, bunili su se i igrači Tunisa, a ovaj meč bio je uzaludna prilika da se popravi utisak posle debakla od Argentine (6:0) i Australije (5:1).

Srbija i Crna Gora doživela je poraz na kraju sa 3:2 i od Tunisa, a golove su postigli Krasić i Vukčević. Žžedidi je postigao legendarni gol iz penala, a konačnih 3:2 postavio je Žitauni u 89. minutu. Zanimljiv je i sastav reprezentacije, za koju su igrali Neziri, Stepanov, Lovre, Lomić, Nikezić...

>>>MEČ DANA: Šta od sporta nude televizije? (26.oktobar)

>>>Džabe što Barsa oslabljena dolazi u grotlo Arene: Zvezda opet potcenjena u kladionicama!

>>>POČETAK NBA LIGE OBEĆAVA: San Antonio šamarao Voriorse, Lebron primio prsten pa se poigravao sa Niksima! (VIDEO)

 

Srbija i Crna Gora - Tunis 2:3 (0:1)

Strelci: Krasić u 70. i Vukčević u 87. za SCG, a Klejton u 41, Žadidi u 82. iz jedanaesterca i Žitauni u 89. minutu za Tunis.

Stadion: Pampeleponisijako u Patri.

Gledalaca: 7.214.

Sudija: Čarls Ariotima (Tahiti).

Žuti kartoni: Biševac (SCG), Žadidi, Traoui, Klejton i Hagui (Tunis).

SCG: Milojević, Biševac, Neziri, Stepanov, Jokić, Lovre, Delibašić, Vukčević, Lomić, Lazarević, Krasić (od 89. Nikezić).

Tunis: Fadel, Musaidi, Hagui, Rague, Žitoni, Letif (od 60. B. Jahia), Aljari, Traoui, Klejton, Nerdasi (od 46. A. Jahia), Žadidi.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA