≫ 

Najveći izazov: Posle fajnal fora Evrolige, Beograd domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu?

Srbija želi organizaciju mečeva Evropskog prvenstva u fudbalu

  • 2

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je Beograd dobijanjem organizacije Fajnal fora košarkaške Evrolige 2018. potvrdio status sportske prestonice ovog dela Evrope i istakao da je konačni cilj dobijanje organizacije bar jedne grupe Evropskog prvenstva u fudbalu.

Sasvim sigurno ćemo organizovati najbolji F4 u istoriji, Srbija i Beograd su poznati kao dobri domaćini, četiri godine smo se borili za F4 i sada preostaje da na njemu pokažemo da će biti kako smo obećavali. Ovo je važan događaj, ne samo za košarku nego i za sport uopšte jer svako veliko takmičenje mlade ljude usmerava ka sportu – rekao je Vesić.

On je podsetio da Beograd svake godine organizuje bar po jedno veliko takmičenje.

Ove godine imali smo futsal i vaterpolo, sledeće je dvoransko prvenstvo u atletici. Sa druge strane ovo je najbolja moguća promocija Beograda i to je nešto što ne može da se plati nikakvim reklamama i spotovima. Pored toga, to je promocija

turizma, veliki broj navijača će doći ovde na četiri dana, trošiće 300 evra dnevno. I na kraju, što je najvažnije, svako veliko takmičenje pobošljava našu infastrukturu jer to mesto mora dodatno da se uredi, ovaj put „Kombank arena”, kao što će „Pionir” biti uređen za kandidaturu za SP 2023. – rekao je gradski menadžer.

Vesić je dodao da Beograd i Vlada Srbije ohrabruju saveze da se kandiduju i istakao da se pomera lestvica, gde bi na kraju Beograd mogao da bude i domaćin neke grupe Evropskog prvenstva u fudbalu.

Nadam se da će to tako biti, ohrabrujemo savez, FSS ima našu podršku, znajući da imaju iza sebe i Grad Beograd i Vladu Srbije, nadam se da će biti hrabriji da se organizuju za domaćinstvo velikih takmičenja – zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čarls Bronson

    26. oktobar 2016 | 16:23

    Vesić kao da ne živi u Srbiji . Najblaže rečeno .

  • G

    28. oktobar 2016 | 12:14

    To nam treba,prvenarvo evrope u fudbalu. Da se malo stadioni doteraju,stvarno jadno izgledaju. Pogotovo "marakana"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA