Na 60. Balkanskom krosu takmičari iz 16 zemalja

Takmičare je do sada prijavilo 13 zemalja a svaka zemlja ima pravo da prijavi, makismalno 22 takmičara.

  • 0

Na 60. Balkanskom krosu, 5.novembra u Ćupriji ucestovaće 16 zemalja sa preko 400 takmičara, rečeno je danas na konferenciju za medije u ovom gradu.

Kros se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta, Opštine Chuprija, Sportskog saveza Srbije i Atletskog saveza Srbije.

Atletičare na takmičenju osim Srbije prijavile su Mađarska, Jermenija, Grčka, Turska, Rumunija, Hrvatska, Bugarska, Crna Gora, Makedonije...

Našu zemlju predstavljace tri senora u disciplini deset kilometara: Miloš Pendić iz Čajetine, Miloš Krstić iz Leposavića i Nemanja Stojanović iz Opova, izjavio je Tanjugu, posle konferencije, savezni selektor reprezentacije Srbije Slobodan Popović

U konkurenciji seniorki, dužina staze osam kilometara, učestvovaće Amela Terzić i Teodora Simović iz Novog Pazara i Olivera Jevtić iz Užica.

Foto: Guliver/Joosep Martinson/Getty Images for European Athletics Foto: Guliver/Joosep Martinson/Getty Images for European Athletics

U konkurnciji mlađih seniora, osam kilomatara, boje naše reprezentacije braniće braća Miloš i Milan Mitrović iz Uzica, Nikola Raičević i Miloš Milosavljević iz Partizana, a u konkurenciji juniora, dužina staže šest kilometara, Elzan Bibic i Haris Ajdarević iz Novog Pazara, Nikola Arsic iz Čačka i Ivan Šnigović iz Leposavića, rekao je Popović.

On je dodao da će u konkurenciji juniorki, dužina staze četiri kilometra, nastupiti Nađa Kusovac iz Šapca, Tamar Mićić iz Užica, Jasmina Pruginić iz Šapca i Milica Golubovcić iz Crvene zvezde.

Prema "preliminarnm podacima", kako je dodao, takmičare je do sada prijavilo 13 zemalja a svaka zemlja ima pravo da prijavi, makismalno 22 takmičara.

Na konfernciji su učestovali i savezni kapiten za juniore Edin Zuković, potpredsednik Atletskog zaveza Srbije Snežana Pajkić, direktor krosa Dragan Zdravković, član Opštinskog veća Cuprije zadužen za sport, kulturu i turizam Vladimir Vasiljević i direktor Turističke organizacije Ćuprije Igor Stanković.

Učesnici konferencije su podsetili da je poslednji Balkanski kros u Chupriji organizovan 1984.godine i ponovo sada sa istim ciljevima - "promocija sporta, atletike, predstavljanje Srbije i Chuprije u najboljem svetlu i naravno novi šampioni

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA