Divac raspisao izbore za novog predsednika Olimpijskog komiteta! Evo ko može da se kandiduje!

Kandidati za novog predsednika mogu do 18. novembra da podnesu svoje kandidature

  • 2

Vlade Divac je proveo osam godina kao predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i sada je došlo vreme da ga neko zameni. Divac je ionako pre nekoliko meseci preuzeo funkciju predsednika košarkaških operacija u Sakramentu i trenutno mu je tamo prebivalište.

Za vreme njegovih mandata Srbija je osvojila 12 medalja na dvema Olimpijskim igrama

Izvršni odbor OKS je na sednici doneo odluku da se otvara izborni postupak u Olimpijskom komitetu za izbor predsednika, članova Izvršnog odbora i članova Nadzornog odbora OKS. Određuje se i rok 18. novembar u 13 časova za dostavljanje nominacija za predsednika OKS, kao i članova Izvršnog i Nadzornog odbora.

Statutom OKS određeno je da se izborna Skupština, na kojoj se vrši izbor organa i tela OKS održava najkasnije šest meseci po završetku Letnjih Olimpijskih igra, kao i da se izborne procedure bliže uređuju Poslovnikom o radu Skupštine OKS. To praktično znači da će izbor biti u februaru, kao i svaki put.

Foto: Olimpijski komitet Srbije Foto: Olimpijski komitet Srbije

Prilikom izbora i imenovanja na funkcije u OKS, odnosno izbora i imenovanja članova organa i tela OKS mora se voditi računa - da kandidat u karijeri ima iskustvo u sportu i sportskim organizacijama, zatim, da kandidat ima potrebna stručna znanja za dužnost koja mu se poverava i da kandidat ima visoke moralne i etičke kriterijume.

Na kraju, Statut OKS u članu 35. propisuje uslove koje kandidat za Predsednika OKS mora da zadovoljava - da je državljanin Srbije i da u sportskoj karijeri ima najmanje 15 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA