ROLAN GAROS: Šarapova kraljica Pariza

Jedna od najlepših teniserki sveta ispunila san i sada je jedna od retkih sa sva četiri osvojena gren slem turnira

  • 0

Marija Šarapova konačno uspeva da osvoji najveći turnir koji joj je nedostajao u karijeri. Ruskinja je u finalu Rolan Garosa pobedila sjajnu Italijanku Saru Erani sa maksimalnih 2:0 (6:3,6:2).

Ruskinja je u Parizu apsolutno dominirala i potpuno je zasluženo osvojila trofej koji je godinama sanjala. Sa peharom iz Pariza Šarapova je ušla u "odabrano društvo" teniserki koje su uspele da osvoje sva četiri gren slem turnira.

Šarapova je protiv sebe, osim Sare, koja je na najpoznatijoj teniskoj šljaci u svetu osvojila titulu u dublu, imala i publiku. Nije je baš mnogo potresla ta činjenica, pa je Italijanku lako dobila. Ipak, do "ostvarenja sna" bilo joj je potrebno čak pet meč-lopti.

- Moj put do trofeja na ovim terenim bio je dug i težak. Prvi pravi ''proboj'' na Rolan Garosu napravila sam pre osam godina i, evo, sada sam ovde na vrhu. Nije važno koliko gren slem trofeja osvojite. Čak i da mi je ovo jedini, a ne četvrti, gren slem trofej, bila bih veoma srećna - kazala je Šarapova, koja je postala deseta žena sa sva četiri gren slem turnira.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA