PAO REKORD! Holanđanin Viljems najmlađi igrač u istoriji evropskih šampionata

Mladi defanzivac zaigrao je protiv Danske sa 18 godina i 71 danom i srušio rekord Belgijanca Enca Šifa, koji je sa 18 godina i 115 dana igrao protiv Jugoslavije na EP 1984. godine

  • 0

Već drugog dana EURA pao je i prvi rekord. Selektor Holandije Bert van Marvijk doneo je odluku kojom je ispisao istoriju. On je od prvog minuta meča sa Dabskom na teren poslao mlađanog defanzivca PSV Ajndhovena Džetra Viljemsa, koji je na taj način postao najmlađi fudbaler koji je zaigrao na prvenstvima Evrope.

Viljems ima 18 godina i 71 dan i srušio je rekord Belgijanca Enca Šifa, koji je sa 18 godina i 115 dana igrao protiv Jugoslavije na EP 1984. godine.

Viljems je prošle sezone za PSV Ajndhoven odigrao 20. utakmicu i postigao jedan gol. Na Evropsko prvenstvo došao je na mala vrata jer se prvi izbor na mestu levog beka Erik Piters povredio, a Van Marvijk je imao dosta problema da mu pronađe alternativu. Na kraju se odlučio za Viljemsa.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA