Selektor Orlića objasnio zašto je vratio nestašnog Ninkovića!

Mi jesmo evropski i svetski prvaci, ali isto tako mora da se postavi pitanje koliko igraju pojedinci, rekao je Tomislav Sivić

  • 0

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Tomislav Sivić rekao je da za duele sa Norveškom na raspolaganju ima najjači tim od početka kvalifikacija i da veruje da će se, uz ozbiljan pristup, plasirati na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

 

>>> Selektor mladih fudbalera: Hteo sam Norvešku, ali neće biti lako!

 

- Pred najbitnijim smo mečevima za odlazak za šampionat Evrope. Kvalifikacije su bile zadovoljavajuće za nas, s obzirom na sve okolnosti. Norvežani jesu bili naša želja, kao i Austrija, jer smo hteli da izbegnemo Španiju. Ipak, ne bih hteo da se u javnosti stvori atmosfera da smo dobili lakog protivnika - rekao je Sivić na konferenciji za medije u prostorijama FŠ na Terazijama.

 

On je dodao da Norveška ima dosta talentovanih igrača, među kojima se izdvaja Martin Edegor iz Real Madrida.

 

"Ne igraju tipičan skandinavski fudbal, već moderan. Postoji mogućnost da Odegar bude u A timu, tu je i napadač kosovski Albanac. Mnogi igraju standardno u svojim timovima i dugo su na okupu. Moramo ozbiljno da shvatimo naš zadatak".

 

Sivić daje Skandinavcima poštovanje, ali priznaje da je njegov tim znatno jači zbog povratka iz A reprezentacije Nemanje Maksimovića, Marka Grujića, Andrije Živkovića i Sergeja Milinković-Savića.

 

Foto: fss.rs

Foto: fss.rs

 

- Mislim da je ovo najbolji sastav od početka kvalifikacija i najbolje što imamo. Od prvog dana selektor Slavoljub Muslin i ja imamo sjajnu saradnju. Ovo je realno što su momci kod nas, pogotovo zbog povratka Nemanje Matića. Momci iz A tima treba da nam pomognu, ali i mi njima, zbog minutaže.

 

Na spisku je posle dugo vremena i vezista Ðenove Nikola Ninković, posle sjajnih uzdanja u Seriji A i gola Milanu.

 

- Da li je Ninković problematičan? Isto pitanje sam imao za Radonjića, sličnog su karaktera, ali obojica odliči igrači. Nikola je prvi debitovao u ovoj reprezentaciji, igrao je standardno Ligu Evrope. Preuzimam rizik zbog njegovih poteza, ali nadam se da je sazreo u Ðenovi. Želim da mu dam šansu, pričao sam sa njegovim trenerom i rekao mi je da nema sa Ninkovićem nikakvih problema-  rekao je Sivić, uz konstataciju da bi Ninković mogao da reši duele sa Norvežanima.

 

Foto: fss.rs

Foto: fss.rs

 

Prema njegovim rečima veliki problem je nedostatak kontinuiteta igara fudbalera u svojin klubovima.

 

- Mi jesmo evropski i svetski prvaci, ali isto tako mora da se postavi pitanje koliko igraju pojedinci. Ritam utakmica je žestok, nedostaje nam kontinuitet, što najbolje pokazuje utakmica sa Litvanijom posle Italije", zaključio je Sivić i dodao da ima veliku dilemu ko će biti kapiten jer su Nemanja Maksimović i Uroš Ðurđević na pravi način nosili traku.

 

Srbija i Norveška prvi meč igraju 11. novembra na stadionu Partizana, a revanš je na programu četiri dana kasnije u Dramenu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA