NBA centar ušao u istoriju francuskog sporta!

Centar Jute postao najplaćeniji sportista iz svoje zemlje ikada

  • 0

Naglo "pojačani" ugovori koji su, sa povećanjem prihoda od tv prava, samim tim i proširenjem "seleri kepa", poput zemljotresa letos pogodili NBA ligu, mnoge igrače "preko bare" učinili su najbogatijim atletama na planeti. 

Letos je "stotku" prvi prešao plej Memfisa Majk Konli kada je za petogodišnji ugovor dobio neverovatnih 153 miliona dolara.

Od tog trenutka praktično je promenjena istorija najjače košarkaške lige na svetu, jer nikad pre ove sezone tolika suma novca se nije izdvajala na ugovore igrača.

Sve blagodeti aktuelnog finansijskog trenutka u NBA na svom računu osetiće i oni koji čak i ne pripadaju samom kremu lige. Toj grupi pripada i centar Jute Rudi Gober, koji je, prema navodima američkih medija, produžio ugovor sa Džezerima na još četiri sezone i za novi dogovoreni period inkasiraće 102 miliona dolara, što će ga učiniti ne samo najplaćenijim francuskim košarkašem, već i najplaćenijim fancuskim sportistom svih vremena!

Gober, član Jute od 2013. godine, startni je centar ekipe iz grada Mormona i standardni reprezentativac "trikolora", ali iako je sada i zvanično najplaćaniji, daleko da je reč o najboljem francuskom igraču u najjačoj ligi na svetu. Niti će, realno, ikada biti.

Iza Gobera, koji će po sezoni biti pogatiji za 25 miliona dolara, je Nikolas Batum koji je takođe ušao u "klub 100" kada je letos parafirao ugovor sa Šarlotom vredan 120 miliona dolara, za pet sezona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA